Imaginea publica a unor inalti oficiali ai statului roman ar putea fi afectata de publicarea jurnalelor Armatei din decembrie '89. Inclusiv imaginea lui Ion Iliescu, daca aceste noi documente vor demonstra ca fostul presedinte ar fi fost implicat in organizarea comandamentelor de actiune de dupa 22 decembrie 1989.

"Eu stiu ca este implicat", spune la Realitatea FM generalul Dan Voinea, procurorul care s-a ocupat timp de multi ani de dosarele Revolutiei.

El apreciaza ca documentele declasificate de Guvern pot ajuta la identificarea unor persoane care ar fi comis crime contra umanitatii, infractiuni care nu se pot prescrie. Informatiile de acolo pot atrage noi responsabilitati penale, dar si finalizarea anchetei in acest dosar.

Dosarele au fost tinute secrete pina acum pentru ca unii din responsabilii din decembrie '89 au ocupat functii de conducere pina de curind, crede generalul Voinea.

Toti inaltii oficiali ai statului roman din acea perioada trebuie sa fie audiati in legatura cu modul in care au actionat militarii dupa 22 decembrie, sustine fostul procuror.