Cantautorul Cristian Paturca a primit, marti, certificatul de revolutionar preschimbat, acesta fiindu-i inmanat de secretarul general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR), Adrian Nicolaescu, informeaza Agerpres.

"Avand in vedere cele doua elemente de legalitate - indeplinirea conditiilor legale de catre Paturca, in baza dosarului de revolutionar deja existent, sentinta judecatoreasca care a hotarat obligarea celor doua institutii sa preschimbe certificatul, astazi ne aflam, aici, cu certicatul preschimbat spre a-l inmana in mod oficial lui Paturca si cu scuzele de rigoare ca din partea institutiei noastre a trebuit sa se intarzie o perioada aproape de un an de zile (...) in cazul de fata cred ca nu era admisa aceasta prelungire nejustificata a eliberarii certificatului", a declarat Adrian Viorel Nicolaescu.

Potrivit directorului Directiei Juridice a SSPR, Ilie Dragulin, Cristian Paturca va primi o indemnizatie reparatorie lunara de aproximativ 2.000 de lei, a carei valoare nu se impoziteaza, si care se acorda numai luptatorilor care au un salariu mai mic decat salariul mediu brut.

Cantautorul, care se afla internat la Spitalul 'Victor Babes' din Capitala, suferind de o afectiune cronica, va primi aceasta indemnizatie si retroactiv, incepand din ianuarie 2005 (luna urmatoare depunerii cererii si documentatiei la sediul SSPR).

Autorul celebrului 'Imn al golanilor', Cristian Paturca a fost vizitat, la 20 februarie, la spital de presedintele Traian Basescu, care a dorit sa se intereseze de starea sa de sanatate. "Presedintele mi-a promis sprijin in orice moment si pentru aceasta ii multumesc foarte mult", a spus atunci Paturca.