Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a declarat, luni, referindu-se la disponibilizarile de la CFR, ca nu este in regula ca in continuare sa existe "un sistem feroviar care nemultumeste pe toata lumea si are un personal extrem de numeros, platit destul de bine si cu tot felul de facilitati", informeaza Mediafax.

"Atata vreme cat raman acolo, se infrupta din banii dumneavoastra. Adica, ei sunt bugetari si in momentul in care raman acolo si nu au suficient, nu platesc taxe, nu platesc impozite si nu platesc curentul, motorina. Nu putem merge inainte cu aceasta formula. Nu asta este drumul normal", a explicat Berceanu disponibilizarea a 10.000 de oameni de la CFR.

Intrebat despre amenintarea cu greva, Berceanu a spus: "Asta e. E dreptul dumnealor. Oricum, am gasit multe solutii in favoarea lor, drepturi pe care nu le aveau in contractul colectiv de munca, deci au totusi un intreg pachet salarial si social pentru ca aceasta masura sa fie mai usor de suportat".

El a mai spus ca, in ultimii 10-20 ani s-au facut investitii in transportul feroviar si s-au "schimbat anumite tehnologii".

"Nu putem sa mergem pe un sistem feroviar care nemultumeste pe toata lumea si are un persoanl extrem de numeros, platit destul de bine si cu tot felul de facilitati, nu cred ca este in regula", a adaugat Berceanu, aratand ca veniturile si cheltuielile trebuie echilibrate.