Previziunile meteorologilor s-au confirmat. A doua saptamana a lunii martie a debutat cu temperaturi cu cateva grade mai scazute decat normalul pentru aceasta perioada. Cel mai frig a fost luni la Miercurea Ciuc, unde s-au inregistrat minus 23 de grade Celsius (in jurul orei 4:00 dimineata), potrivit Mediafax. Comparativ, minima termica inregistrata la Miercurea Ciuc, in urma cu un an, de 8 martie, a fost de zero grade.

"Este o temperatura extrem de scazuta pentru aceasta perioada a anului. Anul trecut, in 8 martie, minima a fost de 0 grade Celsius, iar maxima a fost de 6 grade. Astazi maximele vor ramane negative", a spus Tanko Karoly, meteorolog la Statia Meteo din Miercurea Ciuc.

Temperaturile geroase s-au mentinut si in celelalte localitati ale judetului, inregistrandu-se temperaturi minime de minus 22 de grade Celsius la Joseni, minus 17,4 grade la Bucin, minus 16,2 grade la Toplita si minus 12 grade la Odorheiu Secuiesc. Cel mai mare strat de zapada, de 76 de centimetri, se inregistreaza la Bucin.

Potrivit meteorologilor, vremea se va mentine geroasa si in intervalul urmator, pentru marti fiind prognozate minime de minus 18 grade Celsius in Harghita.

Minima absoluta a lunii martie in judetul Harghita, de minus 29 de grade Celsius, s-a inregistrat in anul 1986.