Ambasada României la Kiev nu a fost informată oficial cu privire la scoaterea la licitaţie a sediului său, se arata intr-o precizare facuta de MAE pentru HotNews.ro, in urma stiri aparute in presa de la KIev. O stire care a avut drept sursa un comisilier din partea blocului politic al Iuliei Timosenko si care, de altfel, a fost infirmata de primaria Kievului.

MAE mai precizeaza ca in 2010 Ambasada Romaniei a prelungit contractul de inchiriere a actualului sediu pana in 2013 si ca diplomatii romani se afla in legatura cu autoritatile locale in privinta acestui subiect.

Presa a publicat joi informatia potrivit careia Consiliul Local Kiev a decis sa privatizeze imobilele in care functioneaza 13 ambasade, inclusiv a Romaniei, dar si Delegatia Comisiei Europene in Ucraina, si o atribuia consilierilor Blocului Iulia Timosenko. Numai ca ea trebuie luata in contextul politic din Ucraina, in urma pierderii alegerilor de catre Timosenko. Anuntul a fost facut inaintea adoptarii motiunii de cenzura prin care a fost demis guvernul Timosenko, insa presa romana a descoperit informatia dupa doua zile. Mai putin dezmintirea data de joi de Primaria capitalei ucrainene.