UPDATE: Magistratii Curtii de Apel Pitesti au amanat, vineri, recursul in cazul primarului Craiovei, Antonie Solomon, acesta urmand sa ramana in arest pana la urmatorul termen, informeaza Agerpres. Antonie Solomon a fost adus vineri dimineata la Curtea de Apel Pitesti, pentru judecarea recursului inaintat de avocatii acestuia. Miercuri, Tribunalul Arges a decis ca primarul Craiovei sa fie arestat preventiv pentru 29 de zile. Antonie Solomon este acuzat de mita, fals intelectual si uz de fals.

Intre timp, Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate ii verifica averea lui Antonie Solomon, dupa ce au primit, in urma cu zece zile, o sesizare din partea unei publicatii din Craiova in legatura cu posibile nereguli in cazul averii primarului. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca procurorii DNA ar fi gasit suma de aproximativ 200.000 de euro in urma perchezitiei facute intr-o locuinta a primarului Craiovei, Antonie Solomon.

Conform surselor citate, Solomon ar fi primit de la finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, 50.000 de euro pentru avizele necesare constructiei magazinului PIC din Craiova, iar alti 10.000 de euro ar fi fost pentru ca o linie de transport in comun sa aiba statie in zona hipermaketului.

Primarul Craiovei s-a prezentat, marti dupa-amiaza, in jurul orei 16.00, la sediul teritorial Pitesti al DNA, pentru audieri, dupa ce, dimineata, procurorii au ridicat de la locuinta si biroul acestuia inscrisuri si acte care au legatura cu cazul hipermarketului PIC al omului de afaceri Cornel Penescu.

Intrebat de jurnalistii prezenti in fata sediului DNA Pitesti de ce se afla la DNA, Solomon a raspuns: "Nu stiu, e o reclamatie... Mititelu (n.r. - Adrian Mititelu, finantatorul echipei Universitatea Craiova)... Nedelescu... (n.r. - Gheorghe Nedelescu, fost viceprimar al Craiovei) ... Nu stiu ce au facut ei cu Penescu".

Potrivit unui comunicat al biroului de presa al Primariei Craiova, procurorii DNA Pitesti i-au solicitat lui Antonie Solomon documente si inscrisuri care se refera la autorizarea constructiei hipermarketului PIC, dar si acte privind contractul de concesiune a Stadionului "Ion Oblemenco" catre Clubul Universitatea Craiova.

"De asemenea, au fost solicitate protocolul de colaborare intre Primaria municipiului Craiova si Clubul de fotbal Universitatea Craiova si acordul prin care Primaria si Consiliul Local Craiova au pus la dispozitia clubului de fotbal, in mod gratuit, Stadionul «Ion Oblemenco»", se arata in comunicatul Primariei Craiova.

Conform sursei citate, procurorii anticoruptie au solicitat, in baza unor mandate de perchezitie, accesul in biroul primarului Antonie Solomon si la locuintele acestuia din Craiova si localitatea Leamna.

"De aici au fost ridicate documente si inscrisuri care dovedesc provenienta bunurilor personale, conform Declaratiei de avere", se precizeaza in comunicatul primariei.

Tot marti, la sediul Serviciului Teritorial DNA Pitesti, a fost audiat, timp de aproximativ cinci ore, si finantatorul clubului FC Arges, Cornel Penescu. La iesirea de la DNA, Penescu a spus ca audierile nu au avut legatura cu "un act de coruptie", ci cu transferurile unor jucatori de la FC Arges la Universitatea Craiova.