Sfarsitul de saptamana va fi marcat de precipitatii - ploi sau ninsori - si temperaturi scazute. Vineri dimineata, ningea in nordul tarii, iar circulatia rutiera se desfasura in conditii de iarna, anunta televiziunile de stiri.

In Pasul Tihuta - principala cale de acces intre Transilvania si Moldova - traficul se desfasoara cu dificultate din cauza ninsorii si a vantului.

Si in judetele Mehedinti si Caras Severin se circula cu dificultate. Pe DN 67, intre localitatile Baile Herculane - Baia de Arama, se actioneaza cu utilaje de deszapezire, stratul de zapada atingand in unele zone aproximativ cinci centimetri, potrivit Agerpres.

Meteorologii au emis, joi, o atentionare cod galben de racire a vremii si precipitatii, inclusiv ninsori, valabila de vineri, de la ora 2:00, pana sambata, la ora 20:00. In intervalul mentionat vremea se va raci si vor fi precipitatii in toate regiunile tarii, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

La munte, estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei si zona deluroasa a Olteniei si Munteniei vor predomina ninsorile si se va depune strat consistent de zapada.