Guvernul a aprobat proiectul de lege privind aderarea la spatiul Schengen

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 3 martie 2010, 11:17 Actualitate | Esenţial

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind infiintarea, organizarea si functionarea Sistemului Informatic National de Semnalari si participarea Romaniei la Sistemul de Informatii Schengen. Premierul Emil Boc a cerut ca proiectul sa fie trimis la Parlament in procedura de urgenta. "Intrarea in spatiul Schengen este o prioritate majora", a afirmat Boc. Acesta a programat deja o sedinta la un punct de frontiera Schengen, pe 27 martie 2011, data prevazuta pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

"Prin acest act normativ, practic, noi indeplinim toate conditiile pentru a fi compatibili cu Sistemul Informatic Schengen", a declarat ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga.

Acest sistem contribuie la intarirea cooperarii intre autoritatile romane cu competente specifice in domeniile controlului trecerii frontierei de stat, al respectarii regimului vamal, al eliberarii vizelor si permiselor de sedere, precum si al celorlalte controale si activitati specifice efectuate de organele de politie sau de catre alte autoritati in scopul asigurarii ordinii si sigurantei publice. Astfel, prin acest sistem informatic se creeaza o baza de date centrala care contine semnalari cu privire la persoane si bunuri introduse de catre anumite autoritati publice conform unor criterii stabilite prin acest proiect de lege.

"Avand in vedere termenul asumat de Romania pentru aderarea la Spatiul Schengen - martie 2011 si faptul ca tara noastra trebuie sa aiba un sistem national pregatit in vederea efectuarii testelor operationale cu sistemul central de la Strasbourg, in anul 2010, este necesar ca legislatia nationala in domeniu sa fie armonizata cu prevederile specifice Sistemului de Informatii Schengen de a doua generatie (SIS II). In context, Romania trebuie sa aiba un sistem national operational care sa poata fi inspectat cu prilejul vizitei de evaluare Schengen pe domeniul SIS/SIRENE, programata pentru perioada septembrie/octombrie 2010", se arata in expunerea de motive a proiectului de lege.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1908 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  Schengen (Miercuri, 3 martie 2010, 11:24)

  stefan [anonim]

  Prin actul in sine, semnat si parafat, nu indeplinim nimic.

  Trebuie sa trecem examenul privind organizarea si FUNCTIONAREA corespunzatoare a Sistemului Informatic respectiv.

  Spatiul Schengen nu e ca si cum am intra in curte la nea Vasile..
 • 0 (0 voturi)    
  sis (Miercuri, 3 martie 2010, 21:35)

  sis0one 4 all [anonim]

  Buna asta cu SIS II, functioneaza deja !? Unde ? Sau iar ii&ne "aburim"?


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri