Familia actorului Toni Tecuceanu, care a murit, pe 5 ianuarie, la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", a anuntat ca l-a actionat in judecata pe managerul institutiei, Adrian Streinu-Cercel, pe motiv ca medicul ar fi facut ''declaratii false'' cu privire la cauzele decesului actorului, anunta Agerpres. Adrian Streinu Cercel a declarat public, in plina campanie de vaccinare impotriva A H1N1, ca Toni Tecuceanu ar fi murit in urma unor complicatii suferite dupa contractarea virusului gripei noi.

  • Solicita daune de 1 leu

Fratele si tatal fostului actor Aurelian Tecuceanu au dat in judecata, marti, Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" si pe managerul institutiei, Adrian Streinu-Cercel, solicitand daune de un leu, pentru ca medicul ar fi facut ''declaratii false'' cu privire la cauzele decesului actorului.

Daniel si Ioan Tecuceanu, fratele si tatal fostului actor, solicita daune de un leu, dar si sa le fie pus la dispozitie dosarul medical al actorului si informatii cu privire la starea de carantina instituita in spital pe perioada in care acesta a fost internat. Procesul va incepe pe 2 septembrie, la Judecatoria sectorului 2.

  • Toni Tecuceanu a contractat o bacterie din spital

In actiunea depusa in instanta, familia Tecuceanu arata ca actorul a fost internat in noaptea de 24-25 decembrie 2009, la sectia Terapie Intensiva a Institutului "Matei Bals", prezentand simptomele unei bronhopneumonii. Familia sustine ca in momentul internarii, medicul de garda a spus ca Aurelian Tecuceanu este constient, dar starea sa de sanatate este grava, deoarece are plamanii afectati, fiind suspect de gripa A/H1N1. A doua zi, starea actorului s-a inrautatit, fiind sedat si conectat la un aparat de ventilatie.

La cateva zile de la internare, familia a fost insa anuntata ca actorul a contractat bacteria "Acinetobacter baumanni", rezistenta la antibiotice, din sistemul aparaturii de ventilatie artificiala. Abia dupa trei teste, actorul ar fi fost diagnosticat cu gripa porcina, insa starea de sanatate era stabila.

Membrii familiei mai arata ca, in ultima zi de viata a pacientului, medicii i-au informat ca actorul a depasit faza critica, insa bacteria se mentine in organism, urmand a fi supus unor investigatii amanuntite si chiar interventii chirurgicale pentru indepartarea tesuturilor afectate de bacterie. Pe 5 ianuarie, la ora 7:00, actorul a decedat, iar medicii au explicat ca organismul acestuia nu a mai rezistat, cel mai probabil el suferind un infarct.

"In aceste conditii, am fost surprinsi si indignati de aparitia pe posturile de televiziune si presa scrisa a lui Adrian Streinu-Cercel, care a declarat ca decesul lui Aurelian Tecuceanu a fost provocat de gripa porcina", se arata in actiunea depusa in instanta.

Familia actorului acuza faptul ca Adrian Streinu Cercel a declarat public ca actorul ar fi murit din cauza virusului A H1N1, in conditiile in care pe certificatul constatator al decesului sunt mentionate bronhopneumonie acuta bilaterala, stop cardio-respirator si obezitate de gradul II, fara sa se faca vreo referire la virusul A/H1N1.

  • Membrii familiei lui Toni Tecuceanu se plang ca sunt evitati de cunoscuti, din cauza isteriei create in jurul virusului

Pe de alta parte, familia Tecuceanu il acuza pe medic ca ar fi creat ''o adevarata isterie nationala'' prin anuntul privind cauzele decesului actorului si le-a adus prejudicii, deoarece prietenii si cunoscutii i-au evitat, chiar si in timpul inmormantarii, pentru a nu risca o eventuala infectare cu virusul gripal.

"Chiar si in prezent, membrii familiei noastre sunt tratati cu rezerva de foarte multi oameni, existand in mintea multora dintre ei temerea ca nu cumva sa se contamineze de la noi cu virusul gripei porcine", sustin membrii familiei Tecuceanu.