Aproximativ 180 de hectare de pasune si doua podete au fost inundate in doua localitati din judetul Olt, Corabia si Garcov, dupa ce Dunarea a iesit din matca, fluviul depasind cota de atentie la statia hidrometrica de la Corabia, anunta Mediafax. Si in judetul Mehedinti, o suprafata de circa 300 de hectare de terenuri agricole, pasune si liziera de padure situata in aval de barajul Portile de Fier II, pe teritoriul localitatilor Gruia, Salcia si Cozia, a fost inundata, duminica, de apele Dunarii, potrivit Agerpres.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, duminica dimineata, la ora 9.30, comitetele locale pentru situatii de urgenta din Corabia si Garcov au anuntat inundarea a aproximativ 180 de hectare de pasune. In orasul Corabia au fost inundate 30 hectare de pasune, in timp ce in comuna Garcov suprafata de pasune afectata de apele Dunarii era de 145 de hectare. In comuna Garcov au fost inundate si doua podete.

La ora 10.00, debitul Dunarii la statia hidrometrica de la Corabia inregistra 10.700 metri cubi pe secunda, fiind depasita cota de atentie cu 38 de centimetri.

Hidrologii au instituit Cod portocaliu de inundatii pe Dunare, pe sectorul Gruia-Zimnicea, incepand de duminica, de la ora 6.00, pana pe 6 martie, avertizarea vizand judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman, unde sunt prognozate cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de inundatie si atentie.