Andrei Gheorghe nu mai este, de vineri, consilier al ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, functie pe care a ocupat-o pentru mai putin de doua luni.

"Va aducem la cunostinta ca incepand cu data de astazi, 26 februarie 2010, Ministerul Finantelor Publice a incetat relatiile contractuale cu domnul Andrei Gheorghe", se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de Mediafax.

Reprezentantii institutiei nu au oferit, insa, mai multe amanunte. Prin urmare, deocamdata nu se stie clar daca a demisionat sau daca a fost demis si nici care au fost motivele acestei decizii.

Andrei Gheorghe a fost numit la inceputul lunii ianuarie consilier al ministrului Finantelor, responsabil cu coordonarea Departamentului de Comunicare.

Andrei Gheorghe, un personaj controversat

In data de 9 februarie, Andrei Gheorghe a fost implicat intr-un accident de circulatie, in zona Piata Presei Libere din Bucuresti. Gheorghe a tamponat din spate o masina stationata la semafor. In masina respectiva se afla o femeie, care s-ar fi lovit destul de puternic la cap in urma impactului.

Andrei Gheorghe, consilierul de imagine al ministrului de Finante, a refuzat sa se supuna legislatiei rutiere care il obliga sa ofere o proba de sange, nu doar sa sufle in fiola, in cazul unui accident cu victime. Codul Rutier prevede clar ca refuzul de a da probe biologice, respectiv o proba de sange reprezinta o infractiune care este pedepsita cu inchisoare. Pe de alta parte Andrei Gheorghe spune ca refuza sa se supuna legislatiei si spune ca "legea este facuta sa fie pusa in discutie".

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu a declarat cu ocazia unui interviu acordat HotNews.ro ca Andrei Gheorghe si Dan Bittman "vor fi aici atata timp cat voi fi si eu". Intrebat daca nu crede ca toata controversa in jurul lui Andrei Gheorghe poate afecta imaginea ministerului, Vladescu a raspuns: "In principiu si intr-o tara normala, nu. A fost un accident de circulatie normal".