Guvernul roman si cel bulgar analizeaza posibilitatea eliminarii taxelor pentru masinile care trec podul peste Dunare la Giurgiu-Ruse. Pentru inceput, taxa ar urma sa fie diminuata, pentru ca ulterior, sa fie desfiintata, au anuntat vineri premierii celor doua tari, potrivit Mediafax.

Cei doi oficiali au discutat posibilitatea eliminarii taxei vineri, la Sofia, propunerea urmand sa fie analizata si de ministrii de resort din cele doua tari: "Am discutat problema eliminarii taxei pentru masinile care trec podul la Ruse si de a repara podul respectiv, astfel incat, pana la realizarea podului de la Vidin-Calafat, acesta sa fie functional", a declarat Boiko Borisov, la finalul discutiei cu Emil Boc.

Premierul bulgar a aratat ca la Budapesta exista noua poduri peste Dunare, in timp ce intre Romania si Bulgaria este construit un singur pod, si acesta intr-o stare "nu foarte buna".

Mai multi europarlamentari bulgari au afirmat, anul trecut, ca taxa perceputa pentru trecerea podului peste Dunare incalca normele europene si principiul liberei circulatii si au solicitat eliminarea acesteia, aratand ca, in caz contrar, problema ar putea ajunge pe masa Curtii Europene de Justitie.