In urma negocierii cu reprezentantii Casei Regale s-a cazut de acord asupra prelungirii cu trei ani a contractului de inchiriere de catre stat a Castelului Peles, a declarat joi ministrul Culturii si Patrimoniului National, Hunor Kelemen, citat de Agerpres.

"Noi am avut un mandat de la Guvern de a negocia cu Casa Regala pentru prelungirea contractului de inchiriere. Saptamana trecuta a avut loc o a doua intalnire cu reprezentantii Casei Regale si s-a cazut de acord ca se va prelungi cu 3 ani contractul de inchiriere. L-am anuntat in sedinta de ieri (n.r. - miercuri) pe premier si sper ca in cateva zile vom semna contractul", a declarat ministrul Culturii, adaugand ca atat Castelul, cat si muzeul sunt in siguranta.

La negocieri au participat si cate un reprezentant de la Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor Publice.

Inca de la preluarea mandatului, Hunor Kelemen a precizat ca MCPN nu exclude varianta achizitionarii castelului de catre stat, insa Casa Regala nu a inaintat nicio notificare oficiala in sensul vanzarii edificiului. De altfel, in situatia vanzarii Pelesului, statul roman beneficiaza de preemptiune.

Recent, Primaria Sinaia a cerut Guvernului sa se implice in preluarea Muzeului Peles, anuntand si lansarea unei campanii publice pentru sustinerea acestui demers.

La randul lor, parlamentarii si organizatia de femei PSD Bucuresti si-au aratat intentia de a lansa, in perioada urmatoare, un teledon pentru salvarea de la vanzare a Castelului Peles.