Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat, miercuri, ca vor fi desfiintate 577 de functii de conducere, respectiv de manageri interimari, din spitale. Prin aceasta masura se va face o economie de peste un milion de lei lunar.

"Avem o veste proasta pentru manageri: vom reduce numarul de directori cu 28 la suta. Astfel, de la 2.069 de functii de conducere vom ajunge la 1.492, adica 577 vor pierde functiile", a precizat ministrul Sanatatii, citat de Mediafax.

El a spus ca majoritatea acestor directori sunt interimari, iar el ca ministru poate lua decizia desfiintarii acestor functii.

"Ministrul va aplica reducerea functiilor de directori interimari intrucat Legea 96 este prea permisiva. Avem situatii in care numarul acestor directori a crescut foarte mult. Astfel, intr-un spital sub 400 de paturi putem avem sase functii de conducere, iar la peste 400, zece functii de conducere, si ma refer la directori resurse umane, directori IT, directori administrativi. Prea multe functii de conducere si prea mari cheltuieli de personal", a adaugat Cseke Attila.

Ministrul Sanatatii a spus ca sunt cazuri in care exista chiar cate doi directori medicali. Ministrul a precizat ca, de exemplu, directorul administrativ al Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola primeste 7.825 de lei cu sporuri cu tot.