Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si-a aratat, marti seara, nemultumirea fata de ritmul in care se desfasoara lucrarile de plombare a gropilor din Bucuresti, relateaza Agerpres. Edilul sef i-a avertizat din nou pe asfaltatori, la Comandamentul PMB de marti seara, ca mai sunt doar patru zile pana la expirarea termenului acordat.

Sorin Oprescu si-a reafirmat hotararea de a merge pana la rezilierea contractelor de intretinere cu asfaltatorii, daca acestea nu vor fi respectate.

Primarul Capitalei s-a intalnit si miercurea trecuta cu reprezentanţii firmelor de asfaltare, pentru a pune pe roate o campanie mediatica pe tema gropilor din asfalt. Un participant la intalnire a prezentat inregistrarea discutiei, pe care HotNews.ro a publicat-o integral. Din inregistrare reiesea ca Sorin Oprescu pregateste o campanie de plombare a gropilor doar "de ochii lumii" si pentru a scapa de criticile de la TV. Primarul le-a explicat participantilor la intalnire ca tot efortul ar urma sa dureze cam o saptamana, "dupa care ne vedem de treburile noastre" si "cu gropaniada si se face liniste".

In noaptea de marti spre miercuri se vor desfasura lucrari pe mai multe artere din Capitala.

Firma Hangroup va actiona pe sos. Berceni, intre Piata Sudului si intersectia cu str. Ion Iricieanu, precum si cu strazile Matei Grigore si bd. Metalurgiei, iar societatea Euroconstruct va interveni in Piata Unirii, pe str. Doamnei, bd. Magheru si bd. Dacia de la Piata Gemeni la str. Alecu Russo. De asemenea, la cerea expresa a primarului general, se va intra cu lucrari pe sos. Giurgiului.

Firma de constructii Strabag va intra pe sos. Panduri, Piata George Cosbuc si bd. Regina Maria, Societatea Radion va efectua reparatii in Piata Eroii Revolutiei, bd. Iuliu Maniu - de la intersectia cu Valea Cascadelor pana la iesirea din Bucuresti, pe Splaiul Independentei in zona Nerva Traian, la intersectia cu bd. Lucian Blaga si pe sos. Cotroceni, iar Societatea Delta ACM va intra de urgenta pe str. Mihai Eminescu pentru a interveni in zona unei surpari de carosabil, in timp ce Eurovia va interveni pe la prelungirea Ghencea si pe sos. Colentina.

Miercuri dimineata, la ora 7,00, primarul general Sorin Oprescu asteapta firmele de constructii cu un raport complet asupra lucrarilor efectuate in noaptea de marti spre miercuri, urmand ca acele societati care nu vor efectua lucrarile la care s-au angajat sa fie notificate de catre municipalitate, ca si in cursul acestei zile. Cu alte cuvinte, companiile in cauza nu vor mai primi banii pentru lucrarile neefectuate.