Senatorul PSD Alexandru Mazare a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru trafic de influenta, in dosarul in care este cercetat colegul sau de partid Catalin Voicu, anunta Realitatea TV.

Alexandru Mazare este fratele primarului de Constanta, Radu Mazare.

Alexandru Mazare a declarat, pentru Mediafax, ca dosarul in care este invinuit de DNA de trafic de influenta politica pe langa senatorul Catalin Voicu este bazat pe o simpla discutie politica, substratul invinuirii fiind in totalitate politic.

Mazare a precizat ca s-a prezentat impreuna cu avocatul sau la DNA, unde i s-a pus in vedere ca este invinuit ca ar fi cumparat influenta politica pe langa senatorul PSD Catalin Voicu.

El a adaugat ca nu a avut acces la dosarul DNA si nici nu i s-au prezentat probele.

"Sunt acuzat ca as fi intervenit si as fi cumparat influenta pe langa domnul senator Catalin Voicu, prin oferirea de sprijin politic. Adica o discutie pe care am avut-o cu domnul senator Voicu, ca doi senatori PSD, partid de opozitie la ora aceea, este interpretata de DNA ca proba in acuzarea mea. La momentul respectiv, cand am avut discutia cu senatorul Voicu, in octombrie, noiembrie 2009, cand eram in opozitie, nu se punea problema unui guvern, nu exista posibilitatea iminenta ca domnul Voicu sa ajunga ministru", a declarat Mazare.

Senatorul PSD a precizat ca invinuirea adusa de DNA este ca ar fi intervenit pe langa Catalin Voicu intr-un dosar pe care fratele lui, Radu Mazare, il deschisese la Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin plangere penala impotriva procurorului care il ancheta.

"Probabil ca au interceptat discutia dintre mine si domnul senator Voicu. Procurorii DNA nu au dorit sa ne dea in niciun fel acces la dosar. In aceste conditii este limpede ca este un dosar suta la suta politic, fundamentul acuzatiei fiind o discutie politica intre doi senatori. Nu au existat bani sau alte foloase patrimoniale, ci doar o discutie politica, asa cum sunt zeci in fiecare zi la Senat. Adica, o discutie politica intre doi senatori este interpretata de DNA ca fiind cumparare de influenta", a afirmat Alexandru Mazare.

DNA sustine, potrivit unor surse judiciare, ca Alexandru Mazare, fratele primarului Radu Mazare, ar fi intervenit pentru obtinerea unei solutii favorabile intr-un dosar penal privind mai multi functionari ai Primariei Constanta, deferiti justitiei de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Functionarii au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea, in prima instanta, insa la Curtea de Apel Constanta acestia au fost achitati, potrivit surselor judiciare citate.

In acest context, Alexandru Mazare ar fi intervenit pe langa senatorul PSD Catalin Voicu, pentru obtinerea solutiei favorabile angajatilor primariei constantene.

Intre timp, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis rejudecarea functionarilor publici de la Primaria Constanta, fiind casata decizia de achitare aplicata de Curtea de Apel Constanta.