Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, considera ca, de-a lungul timpului, din diverse interese, s-a creat, in mod exagerat, impresia ca in Covasna si Harghita ar exista neintelegeri intre romani si maghiari, scrie Mediafax.

Elena Udrea a declarat, vineri, in statiunea Covasna, unde a participat la inaugurarea unui centru de informare turistica, faptul ca situatia din aceasta zona a tarii nu este bine cunoscuta si ca, in opinia sa, de-a lungul timpului au existat diverse interese de a "incita" opinia publica in legatura cu o stare conflictuala in Covasna-Harghita.

  • "Cred ca lucrurile nu sunt bine cunoscute. Au fost diverse interese, de toate partile, de-a lungul timpului, de a incita opinia publica fata de o asa-zisa stare conflictuala aici", a subliniat Elena Udrea.
  • "Daca exista eventual neintelegeri, sunt personale, intre lideri politici, asa cum pot fi si intre lideri politici de aceeasi etnie. Eu cred ca este exagerata povestea aceasta a neintelegerilor intre romanii si maghiarii din Covasna si Harghita, din interese care au stat si de o parte, si de alta, de-a lungul timpului", a conchis Elena Udrea.

Udrea: "Este o colaborare buna la nivelul Guvernului si al Parlamentului intre UDMR si PDL"

Elena Udrea sustine ca atat in Guvern, cat si in Parlament, colaborarea intre UDMR si PDL este una buna, ea mentionand si relatia "veche" pe care o are, ca membru al Guvernului, cu autoritatile din Covasna si Harghita. "Este o colaborare buna la nivelul Guvernului, la nivelul Parlamentului, iar colaborarea mea si a altor colegi cu cei din Covasna si Harghita este veche", a declarat Elena Udrea, vineri, la Covasna.

In acest context, ea a subliniat ca faptul ca UDMR si PDL sunt acum parteneri la guvernare nu face decat sa ii bucure, astfel oficializandu-se buna relatie cu administratiile locale si judetene din Covasna si Harghita.

De asemenea, Elena Udrea a amintit si sprijinul acordat de reprezentantii administratiilor locale din Covasna si Harghita anul trecut, "in momente dificile", cand acestia au dat publicitatii o scrisoare de sustinere fata de politica Ministerului Turismului.

Autoritatile locale si judetene din Covasna si Harghita si-au exprimat, intr-o scrisoare deschisa din septembrie 2009, sustinerea fata de politica Ministerului Turismului de investitii in infrastructura specifica, pe baza proiectelor administratiilor publice locale.