Prefectura Buzau a facut recurs la decizia de luna trecuta a Judecatoriei Patarlagele privind retrocedarea catre un urmas al lui Preda Buzescu a 63.000 de hectare de padure, reprezentand toata partea de nord a judetului, aproximativ o treime din suprafata acestuia, anunta Mediafax.

La decizia magistratilor de la Judecatoria Patarlagele au facut recurs atat Prefectura, cat si cele noua comisii locale, in conditiile in care suprafata ce ar trebui sa ii revina mostenitoului lui Preda Buzescu se intinde pe noua comune buzoiene: Cislau, Colti, Nehoiu, Gura Teghii, Patarlagele, Siriu, Braesti, Bozioru si Cozieni, a anuntat Paul Beganu, prefectul judetului.

  • "Am depus noi recurs si cele noua comisii locale implicate, cele care au fost parte in proces, am facut recurs la o instanta superioara. Nu o sa pot pune in aplicare decat cu ajutorul judetelor vecine. Daca va fi acceptata solicitarea altor doi beneficiari, nu de aceeasi anvergura, dar destul de seriosi, ca suprafata, nu stiu daca-mi ajung si judetele vecine. Oricum, sentinta trebuie pusa in aplicare. Nu am alta solutie, nu am decat sa-i pun pe toti in posesie pe aceeasi suprafata si sa trimit inapoi la instanta sa stabileasca adevaratul proprietar. Pana la urma asta o sa fie solutia daca se va constata ca se suprapun pe acelasi amplasament", a declarat prefectul de Buzau.

Buzoianul Teodor Nastase, medic veterinar si fost sef al Hergheliei Rusetu, urmas al lui Preda Buzescu, a castigat in instanta, la sfarsitul lunii trecute, 63.000 de hectare de padure, reprezentand toata partea de nord a judetului Buzau.

Prefectul judetului Buzau spune, insa, ca decizia judecatorilor din Patarlagele este imposibil de pus in practica, in conditiile in care o parte din respectiva suprafata de padure a ajuns, in urma unei decizii definitive si irevocabile, la Academia Romana. In plus, in zona care ar trebui sa ajunga la mostenitorul lui Preda Buzescu se afla doua rezervatii naturale, respectiv Siriu si Penteleu. De asemenea, o parte din suprafata care revine Academiei Romane, dar si urmasului lui Preda Buzescu, este revendicata si de Obstea Mosnenilor Gura Teghii.