Curtea de Apel Bucuresti obliga Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) sa dispuna o hotarare prin care taxa de acces in statiunea Mamaia sa fie declarata discriminatorie, anunta cotidianul Cuget Liber.

Concret, asa cum se arata pe site-ul Ministerului Justitiei, Curtea de Apel Bucuresti a dispus, la data de 13 ianuarie 2010, anularea hotararii 528/15.10.2008 emisa de CNCD, prin care institutia constata caracterul nediscriminatoriu al taxei instituite de Consiliul Local Municipal Constanta, prin care autoturismele care nu sunt inmatriculate in judetul Constanta sunt obligate sa plateasca o taxa speciala pentru accesul in statiunea Mamaia. Astfel, instanta "anuleaza hotararea 528/2008 emisa de parat (n.r. - CNCD)" si obliga Consiliul pentru Combaterea Discriminarii "sa emita o hotarare prin care sa constate si sa solutioneze fapta de discriminare prevazuta de art. 10, litera h din OG nr. 137/2000".

Procedurile juridice in acest caz au fost demarate in urma cu aproximativ doi ani de catre avocatul Laurentiu Veteleanu, din Bucuresti. Initial, acesta a depus, pe 8 august 2007, la registratura Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, sesizarea cu numarul 8087, prin care isi exprima "nemultumirea cu privire la intrarea in statiunea Mamaia pe baza unui permis de acces auto prin care se achita o taxa aleatorie, aducandu-se astfel atingere dreptului la libera circulatie pe criteriu de zona geografica si, totodata, incalcandu-se principiul egalitatii intre cetateni", asa cum prevad articolele din Constitutie.

Citeste mai mult pe Cuget Liber.