Lucrarile la tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti sunt realizate in proportie de 50%, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, in timpul unei vizite la Ploiesti. El a adaugat ca spera ca pana la sfarsitul anului, lucrarile sa fie finalizate, potrivit Mediafax.

Primul ministru spune ca la constructia autostrazii se lucreaza "in ritm accelerat". Aceasta este impartita in doua sectoare: Bucuresti-Moara Vlasiei, cu o lungime de 19,5 kilometri, si Moara Vlasiei-Ploiesti (42,5 kilometri). Finalizarea celor doua tronsoane este programata pentru 2010, cu exceptia primilor 7,5 kilometri dinspre Bucuresti.

Emil Boc a adaugat ca autoritatile au "in pregatire" tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov si ca se deruleaza proceduri de achizitie pentru reabilitarea Drumului National 71 Sinaia - Targoviste.

In asteptarea vizitei la Ploiesti a primului ministru, zeci de angajati ai Administratiei Domeniului Public si Privat, institutie aflata in subordinea Primariei, au fost scosi in strada pentru a curata de zapada si gheata rigolele de pe principala cale rutiera de acces dinspre Bucuresti catre Palatul Administrativ din Ploiesti si au fost acoperite gaurile de pe drum.