Senatorul Catalin Voicu (PSD) s-a prezentat, vineri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), transmite Mediafax. Voicu a fost citat de procurorii anticoruptie in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. In acelasi dosar mai sunt cercetati omul de afaceri Costel Casuneanu si judecatorul Florin Costiniu.

Voicu nu a facut declaratii dupa audiere, insa Mediafax sustine, citand surse judiciare, ca procurorii i-au adus la cunostinta o noua invinuire de trafic de influenta, pentru ca i-ar fi cerut lui Casuneanu alti 60.000 de euro, pentru a interveni la magistrati in vederea solutionarii favorabile a unor dosare ale omului de afaceri.

Joi, Costel Casuneanu s-a prezentat si el la Directia Anticoruptie, unde procurorii i-au adus la cunostinta o noua acuzatie.

Scandalul in acest caz a inceput pe 11 decembrie 2009, cand senatorul PSD Catalin Voicu a fost saltat de procurorii anticoruptie si audiat la DNA pentru trafic de influenta si dezvaluire de informatii clasificate. Voicu este acuzat ca, in 2009, a pretins si primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare, potrivit unui comunicat de presa al DNA.

Au urmat la audieri la DNA, in acelasi dosar, omul de afaceri Marius Locic, judecatorul

Florin Costiniu si omul de afaceri Costel Casuneanu. Potrivit unor surse, judecatorul Florin Costiniu ar fi primit o suma importanta de bani de la administratorul firmei PA&Co International din Bacau, Costel Casuneanu, in schimbul interventiei sale pe langa judecatori dintr-un complet al instantei supreme, Sectia contencios-administrativ, intr-un proces. Sentinta magistratilor, definitiva si irevocabila, a fost insa impotriva omului de afaceri. Dupa sentinta, Casuneanu l-ar fi contactat pe Costiniu, pentru a-i reprosa ca nu a rezolvat litigiul asa cum dorea.

Presedintele Sectiei civile a instantei supreme Florin Costiniu este urmarit penal pentru complicitate la traficul de influenta savarsit de senatorul Voicu.