In cazul lui Andrei Gheorghe se intocmesc acte premergatoare pentru ca a refuzat sa mearga la Institutul de Medicina Legala pentru a i se recolta probe de sange, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, pentru HotNews.ro. Potrivit Codului Rutier refuzul de a "se supune recoltării probelor biologice", reprezinta o infractiune care se pedepseste cu inchisoare. Andrei Gheorghe a declarat ca vrea sa faca o analiza de sange, dar nu la cererea politistilor. El a lovit, marti seara, in zona Kiseleff, un autoturism din spate.

"I-am deschis dosar pentru accident si un alt dosar pentru refuz de recoltare", a declarat Christian Ciocan pentru HotNews.ro. El a mai explicat ca dosarul este in stadiul actelor premergatoare, o faza incipienta inaintea deschiderii unui dosar penal.

Consilierul de imagine al ministrului Finantelor, a fost implicat, marti seara, intr-un accident. In urma accidentului politistii i-au cerut lui Andrei Gheorghe sa ii urmeze la IML pentru a i se recolta probe biologice, adica sange. Andrei Gheorghe a refuzat recoltarea de sange la IML. "Nu aveti dreptul etic si moral sa infigeti ace in mine si sa imi luati sangele. In acest moment eu refuz sa merg la IML", a declarat Andrei Gheorghe in fata politistilor care au constatat accidentul.

  • In Codul Rutier, la capitolul infractiuni si pedepse, articolul 87, punctul 5 se mentioneza: "(5) Refuzul, impotrivirea sau sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat in procesul de instruire, sau a examinatorului autoritătii competente, aflat in timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, in vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu inchisoare de la 2 la 7 ani".

UPDATE Cercetat pentru vatamare corporala din culpa

La Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a fost inregistrata o plangere impotriva lui Andrei Gheorghe, politistii de la Brigada Rutiera inaintand o propunere de cercetare pentru vatamare corporala.

In dosarul deschis de politistii bucuresteni, Gheorghe este acuzat de vatamare corporala din culpa, deoarece o pasagera aflata in masina tamponata de acesta a acuzat dureri de cap. O ambulanta a fost chemata pentru a-i acorda ingrijiri medicale, insa femeia a refuzat sa fie dusa la spital.

Andrei Gheorghe a fost audiat miercuri la sediul Politiei Rutiere. El a explicat ca, desi nu exista nicio dovada privind existenta unei victime in urma accidentului de circulatie, politia a deschis un dosar penal. "In momentul acesta avem de-a face cu un dosar penal pentru accident cu victime. Nu exista nicio victima. In baza victimei inexistente, s-a intocmit un dosar penal", a spus Gheorghe la iesirea de la audieri.

"Nu exista o plangere, este doar o constatare despre o ambulanta chemata la fata locului de o doamna speriata de ce s-a intamplat. Ambulanta a fost chemata, dar politia nu are niciun act medical, nicio adeverinta medicala", a explicat Gheorghe.

"Din punctul meu de vedere, n-am niciun fel de vina. Nu am consumat bauturi alcoolice, niciun fel de substante. Am executat proba cu etilotestul, asa cum e corect. Am fost de acord cu orice proba, dar nu cu cea de sange. Veneam de la serviciu dupa o zi de munca, doar nu credeti ca ma imbat la ministerul de Finante", a sustinut Andrei Gheorghe.

Politistii i-au retras permisul de conducere

Reprezentantii Politiei Capitalei au mai mentionat ca lui Andrei Gheorghe i-a fost retinut temporar permisul de conducere.

"La final mi s-a cerut sa merg la IML pentru recoltarea de probe de sange. Am o retinere fata de IML. Intentia mea este sa fac o analiza de sange, dar nu la solicitarea Politiei si a statului roman. Nu sunt de acord ca Politia si statul sa decida asupra corpului meu propriu si personal. Unde vom ajunge, la prelevare de organe? Pentru o banala tamponare nu se pot face analize neinvazive? Este aberant sa dam statului roman dreptul sa poata sa decida asupra organelor noastre", a mai declarat Andrei Gheorghe citat de Mediafax.

La scurt timp dupa accident, politistii l-au testat pe Andrei Gheorghe cu etilotestul. Rezultatul testului fiind negativ, ceea ce inseamna ca fosta vedeta nu a consumat bauturi alcoolice. Testul la IML, potrivit Codului Rutier prevede stabilirea prezentei alcoolului in sange dar si prezenta stupefiantelor ori a medicamentelor cu efect similar. Reamintim ca Andrei Gheorghe a fost in centrul unui scandal mediatic dupa ce a fost suprins fumand marijuana.

Vedeta a fost la un pas de a fi inchis, dar procurorii l-au scos de sub urmarire penala pentru ca probele nu au dovedit ca este un consumator de droguri. In 2008 consilierul de imagine al ministrului Fianantelor a fost surprins de politisti beat la volan, in urma incidentului el a fost amendat si permisul i-a fost suspendat pentru 90 de zile.