Asociatiile si fundatiile care urmeaza sa fie constituite nu vor mai avea dreptul sa foloseasca in denumirea lor termenii "comisariat", "inspectorat", "garda", "academie", "autoritate", "consiliu", "agentie" sau derivatele acestora, a decis, marti, Camera Deputatilor, potrivit Mediafax. Proiectul a fost adoptat anterior de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Deputatii au adoptat un proiect de lege, initiat de senatorii Adrian Tutuianu (PSD), Cseke Attila (UDMR) si Iulian Urban (PDL), care modifica articolul 7 din Ordonanta 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, in sensul definirii sintagmelor sau cuvintelor susceptibile sa creeze confuzie cu denumirea unor autoritati sau a unor institutii publice de interes national sau local a caror utilizare in denumirea asociatiilor si fundatiilor este interzisa.

Proiectul precizeaza ca inscrierea unei asociatii folosind in denumirea sa cuvintele "national" sau "roman" se realizeaza numai cu acordul Secretariatului General al Guvernului.

Asociatiile si fundatiile constituite legal la data aparitiei acestei legi isi vor pastra denumirile.

Deputatii au adoptat proiectul de lege cu 219 voturi "pentru", 6 "impotriva" si 4 abtineri.