Aproximativ 30.000 de educatori si invatatori din invatamantul primar si prescolar, absolventi ai ciclului Bologna I (invatamant superior) vor beneficia de o crestere salariala cuprinsa in medie intre 13-14% incepand din data de 1 ianuarie 2010, potrivit unui ordin de ministru, inforrmeaza Agerpres.

Anuntul a fost facut marti, intr-o conferinta de presa, de secretarul de stat in cadrul Ministerului Educatiei, Catalin Baba. Acesta a declarat ca documentul care reglementeaza aceasta diferentiere este ordinul privind aprobarea specializarilor universitare care confera drepturi absolventilor de licee pedagogice sa obtina functii didactice de profesor in invatamantul prescolar si primar.

In ceea ce priveste sporul de doctorat, Baba a precizat ca pentru cei care au o cariera didactica in invatamantul superior sporul este inclus in salariul de baza.

Referindu-se la legea educatiei nationale, secretarul de stat a spus ca ministerul doreste ca aceasta sa fie promulgata pana la finele sesiunii parlamentare.

La randul sau, consilierul ministrului Educatiei Melania Vergu a declarat ca ministrul va merge cu proiectul de lege 'in cel mai scurt timp' in fata Guvernului, iar daca Executivul si-l va insusi va fi supus dezbaterii publice pentru 30 de zile, apoi va intra in Parlament.