Meteorologii au ridicat luni seara, la ora 19:00, avertizarea Cod portocaliu si atentionarea Cod galben de ninsoare si viscol, insa atrag atentia ca în urmatoarele ore va mai ninge si va fi vant in patru judete: Tulcea, Constanta, Ialomita si Calarasi, anunta Mediafax, citand Administratia Nationala de Meteorologie.

Prima atentionare, de cod galben, fusese emisa vineri de meteorologi si viza ninsori si vant puternic pentru Bucuresti si 21 de judete - Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Prahova, Ilfov, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis. Atentionarea era valabila de sambata de la ora 12.00 pana luni dimineata, la ora 9.00.

Sambata, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol pentru Bucuresti si 13 judete, valabila pana luni, la ora 9.00. Avertizarea a fost prelungita pana luni seara, la ora 20.00, pentru Bucuresti si judetele Giurgiu, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea si Ilfov.

  • Circulatie intrerupta pe A2 si pe mai multe drumuri judetene

Autostrada A 2 este inchisa pe segmentul Bucuresti – Drajna, iar circulatia pe 12 drumuri nationale din sase judete este intrerupta luni seara, potrivit Centrului Infotrafic.

Drumurile nationale pe care circulatia este intrerupta:

  • in judetul Ialomita: DN2A Slobozia – Urziceni, DN2C Slobozia – Buzau.
  • in judetul Buzau: DN 22 Ramnicu Sarat – Braila, DN2B Buzau – Braila(traficul este intrerupt pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5t) si DN2C Costesti – Padina.
  • in judetul Vrancea: DN 23B Maicanesti – Ciorasti.
  • in judetul Teleorman: DN51A Zimnicea – Piatra, DN65E Rosiori de Vede – Furculesti, DN65A Turnu Magurele – Rosiori de Vede.
  • in judetul Galati: DN24D in zona Craiesti.
  • in judetul Calarasi: DN3 Lehliu – Calarasi, DN41 Oltenita – Daia.