Centrul Infotrafic al Politiei Romane a anuntat, luni dupa-amiaza, ca circulatia autovehiculelor a fost reluata incepand de la ora 17 pe ambele sensuri de mers pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti. Circulatia a fost reluata si pe DN2 Bucuresti-Urziceni-Buzau.

Autostrada A1 a fost inchisa duminica seara, incepand cu ora 20, din cauza ninsorii si a viscolului, soferii fiind sfatuiti sa foloseasca ruta ocolitoare: DN7 Pitesti – Gaesti – Bucuresti.

Tot luni dupa-amiaza a fost reluata si circulatia pe DN2 Bucuresti-Urziceni-Buzau. Coloanele de masini vor fi preluate de politistii din Ialomita si insotite pana la limitele cu judetele Ilfov si Buzau.

Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo-rutiere (a fost instituita si o restrictie de viteza de 80Km/h) si sa se pastreze in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta. De asemenea, este necesara punerea in functiune a luminilor de avarie la autovehiculele care incheie coloanele formate, care opresc sau se deplaseaza cu viteza redusa, pentru evitarea unor coliziuni in lant.