Prescolarii si elevii claselor I-VIII raman si marti acasa, din cauza conditiilor meteo, a decis, luni, Inspectoratul Scolar Bucuresti. Cursurile in Capitala si in alte 11 judete au fost suspendate si luni, din acelasi motiv. Marian Banu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, a precizat, pentru Mediafax, ca parintii care doresc sa isi duca totusi copiii la gradinita, neavand cu cine sa ii lase acasa, pot face acest lucru.

Si in judetele Calarasi si Teleorman, cursurile la clasele I-VIII vor fi suspendate marti, iar in judetul Galati, cursurile au fost suspendate, marti si miercuri, atat in scoli, cat si in licee, potrivit Antena 3.

In judetele Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman si Ilfov, cursurile vor fi suspendate complet, marti, in scoli si gradinite. Cursurile vor fi suspendate partial si in Arges (o scoala), Buzau (56 de scoli), Constanta (doua scoli), Dambovita (opt scoli) si Olt (patru scoli).

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a propus, duminica dimineata, primului ministru si Ministerului Educatiei inchiderea scolilor pentru doua-trei zile, din cauza zapezilor abundente din ultimele 24 de ore, transmite Agerpres.

Ministrul Educatiei Daniel Funeriu a declarat duminica pentru Mediafax ca, la solicitarea Comitetului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti, a cerut inspectorului general scolar al Capitalei sa dispuna ca elevii claselor I-VIII sa nu inceapa luni cursurile, aceeasi masura fiind stabilita si in cazul gradinitelor. "Scolile se vor inchide deocamdata pentru 24 de ore, urmand sa luam o decizie privind efectuarea cursurilor in functie de evolutia vremii", a spus Funeriu.