Strazile principale din Bucuresti vor fi inchise in noaptea de duminica spre luni, progresiv, timp de cate o ora, pentru a putea fi deszapezite. Decizia a fost luata de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care a precizat ca masura va intra in vigoare la miezul noptii.

"Pentru seara asta se vor inchide temporar, pret de cate o ora, arterele principale, segmentar, pe cate un sens sau celalalt pentru deszapezire", a declarat primarul Sorin Oprescu, explicand ca actiunea se va desfasura conform unui plan elaborat de Politia Rutiera.

Edilul a aratat ca a optat pentru aceasta masura pentru ca, "in cursul noptii, traficul va fi extrem de redus". "Asa ca nu deranjam pe nimeni si putem pregati linistiti arterele importante ale Bucurestiului pentru traficul de luni dimineata", a spus Oprescu.

Primarul general a prezentat duminica seara, in cadrul sedintei comandamentului de iarna, un raport cu privire la situatia strazilor din Capitala. El a subliniat faptul ca Sectorul 5 are in continuare cele mai mari probleme din cauza zapezii.

"Traficul rutier se poate desfasura in conditii satisfacatoare cu exceptia Sectorului 5, unde se desfasoare cu greutate sau deloc. (...) Intrarile in municipiul Bucuresti sunt deblocate, dar s-au constatat probleme in Sectorul 5, la intrarea in Bucuresti pe soseaua Alexandriei si pe soseaua Magurele", a raportat primarul general.