An de an, mai ales in tarile latine, se organizeaza carnavaluri. Astfel de evenimente - spun unii - ar fi de-a dreptul barbare, caci multe dintre ele isi au radacinile in vremuri pre-crestine, insa misterul mastilor, frenezia dansului si bucuria muzicii fac din aceste carnavaluri manifestari de la care nu poti lipsi. Orice carnaval este şi o mare afacere, iar tranzacţiile anuale legate de astfel de petreceri se ridică la milioane de euro. De ce in Romania nu se organizeaza astfel de evenimente stradale? Etnologul Laura Jiga Iliescu a discutat online cu cititorii HotNews.ro. Cele mai bune intrebari se vor regasi in emisiunea Bucuresti punkt Bonn, realizata de HotNews.ro si Deutsche Welle.

  • Intalnirea s-a incheiat
  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul textului
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Laura Jiga Iliescu este absolventa a Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti (1995). Si-a sustinut doctoratul in filologie, specialitatea folcloristica, cu o teza referitoare la relatiile de complementaritate intre cultura scrisa si cultura orala a societatii traditionale romanesti. Actualmente este Cercetator Stiintific II in cadrul Institutului de Etnografie si Folclor „Constantin Brailoiu” al Academiei Române. Sustine ateliere si evenimente in cadrul Fundatiei Calea Victoriei. Detine rubrica de traditii a revistei "Igloo. Revista de arhitectura si cultura". Domeniile sale de interes sunt: naratiuni si fenomenul povestitului in societatile traditionala si contemporana; practica si deontologia cercetarilor de teren; copilaria in societatea traditionala.

Emisiunea "Bucuresti punkt Bonn" se transmite in fiecare vineri, de la ora 17:00, pe HotNews.ro si pe frecventele Deutsche Welle Romania.

  • Emisiunile de stiri ale Deutsche Welle Romania le puteti asculta aici.
  • Stirile zilei la Deustche Welle Romania pot fi citite aici.