Adrian Streinu Cercel a declarat, joi, ca lista produselor alimentare nerecomandate care ar putea fi taxate ar putea include produsele cu o cantitate foarte mare de grasimi, dulciurile hiperconcentrate si bauturile carbogazoase, fiind exceptate insa lactatele, carnea, pizza, shaorma si apa minerala.

"Nu ne propunem sa taxam carnea si produsele din carne, branza si produsele lactate, pizza si shaorma. In schimb, ne gandim sa luam in discutie produsele cu o cantitate foarte mare de grasimi, dulciurile hiperconcentrate si bauturile carbogazoase, dar nu apa minerala si sucurile naturale", a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel, citat de Mediafax.

El a facut aceasta precizare dupa ce a fost prezentata o statistica privind cresterea numarului cazurilor de persoane suprapondale si obeze, inca de la varste foarte mici, mai ales la grupa 3- 6 ani si la copiii din invatamantul primar.

Ministerul Sanatatii a organizat, joi, o dezbatere publica avand ca tema proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, respectiv aplicabilitatea taxei fast-food.

Romalimenta a organizat, luni, o dezbatere privind aceasta taxa.

Reprezentantii patronatelor au anuntat, atunci, ca introducerea taxei fast-food ar putea duce la cresterea, in medie, cu peste 20% a pretului la alimente, dar si la disponibilizarea a peste 36.000 de salariati, respectiv 20% din personalul din industria alimentara.