Secretarul de stat pentru afaceri europene din MAE, Bogdan Mazuru, va fi ambasadorul Romaniei la Paris, au declarat pentru HotNews.ro surse convergente politice si diplomatice. Postul de sef al misiunii din capitala franceza a ramas vacant dupa numirea lui Teodor Baconschi ministru de externe.

Formalitatile de numire oficiala nu au fost inca incepute, insa sursele consultate de HotNews.ro au spus ca Mazuru este optiunea preferata. MAE nu a confirmat inca aceasta informatie.

In discutie a mai fost luat si numele lui Teodor Paleologu, despre care surse politice spun ca este unul dintre apropiatii lui Teodor Baconschi si pe care acesta l-ar fi recomandat adesea pentru competenta lui.

Bogdan Mazuru este diplomat de cariera, care - anterior functiei de secretar de stat - a fost ambasadorul Romaniei la Berlin. Lucreaza in MAE din 1991, si in 1996 a fost trimis la prima sa misiune permanenta in strainatate, la Ambasada Romaniei din SUA.

A fost prim colaborator la Misiunea Permanenta a Romaniei la NATO si UEO, la Bruxelles, revenind in 1999 la Ministerul Afacerilor Externe, ca director general pentru Europa si America de Nord. In 2000 a detinut functia de director general pentru afaceri bilaterale si regionale, apoi s-a intors la Washington in calitate de prim colaborator, devenind la scurt timp insarcinat cu afaceri ad interim.

A fost numit ambasador in 2001, reprezentant permanent al Romaniei la NATO, Bruxelles, detinand aceasta functie pana in 2006.

In 2006 a fost numit ambasadorul Romaniei in Republica Federala Germania, functie pe care a detinut-o pana la numirea sa ca secretar de stat, in ianuarie 2009.