Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica au inceput urmarirea penala fata de diplomatul Silviu Ionescu, insarcinatul cu afaceri in Singapore, retras de la post dupa implicarea sa intr-un accident soldat cu moartea unei persoane si ranirea altor doua. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Ionescu a fost audiat, fiindu-i aduse la cunostinta acuzatiile.

Silviu Ionescu a fost pus sub urmarire penala pentru ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii.

In 15 decembrie 2009, o masina apartinand ambasadei romane, un Audi A6 de culoare neagra, a lovit trei pietoni, catre ora locala 03.10 (14 decembrie, 21.10, ora Romaniei), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, in varsta de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian si a murit in ziua de Craciun, iar ceilalti doi pietoni au fost, de asemenea, raniti.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, in 5 ianuarie, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica sa investigheze accidentul, transmitand, totodata, procurorilor, informatiile obtinute in urma verificarilor interne derulate. In aceeasi zi, conducerea MAE a decis si rechemarea de la post a lui Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri in Singapore.

Procedura intr-un caz in care este implicat un diplomat in tara in care este acreditat se deruleaza in statul din care provine acesta.

Politia din Singapore a incheiat ancheta in acest caz, anunta in 11 ianuarie o purtatoare de cuvant a politiei.