Cetateanul roman acuzat in cazul uciderii unei conationale din Dublin a fost retinut de autoritatile locale iar misiunea diplomatica a Romaniei la Dublin, i-a pus la dispozitie o lista cu avocati la care poate apela in apararea sa, a anuntat marti MAE, citat de Mediafax.

Vicepresedintele organizatiei judetene a PDL Hunedoara, Marian Mihalache, care este si director coordonator adjunct al APIA Hunedoara, este principalul suspect in acest caz.

Politia din Dublin a precizat, marti, ca "din ratiuni juridice" nu poate oferi nicio informatie despre acest caz.

MAE precizeaza ca romanul suspect in acest caz a fost retinut de autoritatile locale in cursul zilei de luni si in perioada urmatoare va fi prezentat in fata instantei de judecata.

Politia irlandeza a solicitat sprijinul Politiei Romane in ancheta privind moartea prin injunghiere a unei romance in Dublin si in care principalul suspect este vicepresedintele PDL Hunedoara, Marian Mihalache.

Loredana Pricajan, in varsta de 34 de ani, a fost injunghiata brutal de 20 de ori cu un cutit, intr-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management, iar atacatorul sau ar fi incercat apoi sa se sinucida, injunghiindu-se in gat. Suspectul a fost dus la Spitalul St. Vincent din Dublin.

Femeia traia in Irlanda de mai multi ani si lucra ca asistenta medicala la un camin. Fostul partener al femeii ar fi fost de profesie avocat.

Mama tinerei ucise la Dublin spune ca Mihalache ar fi omorat-o pe fiica sa din gelozie

Mama tinerei care a fost ucisa la Dublin, Mia Pricajan, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca banuieste ca fiica sa a fost ucisa din gelozie, insa nu il credea capabil de crima pe Marian Mihalache, principalul suspect in acest caz.

"A venit Politia si atat ne-a spus ca este omorata in Dublin. Ne-a spus si cine a omorat-o. Omul care a umblat de 15 ani la mine in casa, domnul directorul Mihalache Marian. Asa ii spunea toata lumea domnu' director. De 15 ani il cunosc pe acest om. La inceput erau cu fiica mea cunostinte, prieteni, apoi a fost o relatie intre ei. Numai din gelozie a omorat-o ca alt motiv nu avea. La un om frumos ce sa ii gasesti", a spus mama Loredanei.

Mia Pricajan a spus ca fiica ei era de sase ani plecata in Irlanda, la munca, pentru a-si face un rost in viata.