Nava sub pavilion grecesc „M/V Filitsa”, cu un marinar roman la bord, a fost eliberata luni de piratii somalezi, la doua luni si jumatate dupa ce fusese capturata, informeaza Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Cagoul elen fusese capturat de piratii somalezi pe data de 16 noiembrie 2009, iar compania navala a confirmat, la acea data, existenta unui cetatean roman printre cei 22 de membri ai echipajului.

Conform procedurilor in vigoare, negocierile au fost purtate direct intre proprietarii navei si rapitori. A fost pastrata o discretie totala asupra cazului, orice mediatizare putand sa puna in pericol negocierile si viata celor rapiti.

MAE informeaza ca Ambasada Romaniei la Atena a monitorizat cazul si a informat permanent familia cetateanului roman in legatura cu evolutia situatiei. Ambasada a anuntat familia in legatura cu eliberarea acestuia.

De asemenea, Ambasada Romaniei la Atena a pastrat o legatura constanta cu celula de criza formata in cadrul companiei proprietara a navei, care s-a ocupat de negocieri, precum si cu autoritatile elene, se mai arata in comunicatul MAE.