Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau (PDL) s-a predat politiei, in timpul noptii de miercuri spre joi, dupa ce a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare pentru luare de mita. Viceprimarul orasului, Nicolae Dicu, a fost si el retinut in acelasi dosar.

Gutau a fost condamnat pentru luare de mita, iar Dicu pentru complicitate la luare de mita. Cateva luni din pedeapsa se vor deduce prin perioada petrecuta de cei doi in arest preventiv.

Curtea de Apel Constanta a respins, in aprilie 2009, contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in procesul edililor municipiului Ramnicu Valcea, primarul Mircia Gutau si fostul viceprimar Nicolae Dicu, acuzati de luare de mita, respectiv de complicitate la luare de mita.

Mircia Gutau ocupa in prezent functia de presedinte interimar al organizatiei judetene a PD-L si pe cea de presedinte al organizatiei municipale. Conducerea PD-L i-a solicitat lui sa preia postul de presedinte interimar dupa alegerile parlamentare din 2008.

La vremea respectiva, Vasile Blaga i-a cerut lui Mircia Gutau sa demonstreze ca poate obtine performanta electorala cu PD-L si in teritoriu. La alegerile prezidentiale, Traian Basescu a obtinut in Valcea un procent de 43%. Gutau intentiona sa candideze pentru sefia PD-L Valcea.

Functia de primar interimar al municipiului Ramnicu Valcea va fi ocupata de unul dintre viceprimari, Romeo Radulescu sau Eusebiu Veteleanu, decizia urmand sa fie luata la sedinta Consiliului Local.