Bucurestiul de altadata si-a recapatat una dintre cladirile cele mai frumoase de pe Calea Victoriei: Hotelul Continental. Dupa circa patru ani, timp in care a fost inchis pentru restaurare si modernizare, si-a deschis miercuri portile oficial, pentru cei care doresc un loc de cazare in conditii de lux, in inima orasului, intr-o cladire veche de aproape 200 de ani.

„In 2005 a fost inchis pentru restaurare, modernizare si reclasificare, trecand de la 4 la 5 stele. Functionalitatea incaperilor a fost modificata pe alocuri ca urmare a acestei ultime restaurari. Pe locul fostei receptii a hotelului, la parter, a fost amenajat un bar englezesc – Victoria Club, iar „Sala rustica”, aflata odinioara la subsolul cladirii, a fost inlocuita cu un spatiu de fitness si SPA”, a declarat Radu Enache, presedintele si directorul general al lantului hotelier, Continental Hotels.

Potrivit acestuia, mobila si toate obiectele care se regasesc in incaperile hotelului au fost alese de la foste resedinte nobiliare si targuri de antichitati din Italia, respectiv casa de licitatii Dorotheum din Viena.

Hotelul are 59 de camere, iar restaurarea a costat 8,5 milioane de euro.

Desi este un exemplu de buna practica pentru proprietarii de cladiri monument, fiindca in loc sa demoleze vechiul edificiu, l-au restaurat, directorul spune ca Primaria Capitalei nu i-a ajutat cu nimic: „Asa de lehamite mi s-a facut.

Am asteptat doi ani ca sa ni se dea autorizatia de construire”.

Despre Continental Hotels

Lantul Continental Hotels a fost infiintat in anul 1991 pe segmentul turismului de afaceri. Prin relansarea in 2009 a Grand Hotel Continental din Calea Victoriei se adauga lantului Continental Hotels si o proprietate de 5 stele.