Avionul presedintelui Romaniei, Traian Basescu, a aterizat, miercuri dimineta, pe Aeroportul Chisinau. Delegatia romana a fost intampinata cu onoruri militare, paine si sare. Basescu a fost intampinat la scara avionului de catre presedintele interimar Mihai Ghimpu, scrie site-ul stireazilei.md

Inainte de plecare, seful statului a declarat pe aeroportul de la Bucuresti ca Republica Moldova are nevoie nu numai de sprijinul politic al Romaniei ci de sprijinul direct al tarii noastre.

"Vom vedea formulele prin care puterea de la Chisinau intelege sa acordam acest sprijin, noi avand deja punctul nostru de vedere", a spus Basescu.

Presedintele a precizat ca obiectivele vizitei sunt legate de "cooperarea dintre Romania si Republica Moldova, in efortul Republicii Moldova de apropiere de Uniunea Europeana, avand ca finalitate integrarea in Uniunea Europeana".

Un alt subiect de maxim interes va fi legat de utilizarea fondurilor europene, a adaugat Basescu.

Programul vizitei de doua zile la Chisinau:

Potrivit stireazilei.md, la ora 10:40 cei doi presedinti vor avea o intrevedere tete-a-tete la Resedinta de Stat din centrul capitalei, iar pentru orele 11:10 este programata sedinta in plen a delegatiilor celor doua tari.

La ora 11:40 Mihai Ghimpu ii va oferi presedintelui roman Ordinul Republicii, cea mai inalta distinctie de stat. Ulterior, Ghimpu si Basescu vor face declaratii comune de presa. La amiaza oficialii vor depune coroane de flori la Monumentul lui Stefan cel Mare.

La orele 12:40, Basescu se va intalni pentru convorbiri oficiale cu premierul Vlad Filat, la Guvern.

Dupa masa, seful statului vecin, insotit de oficiali moldoveni, va depune flori la mormintele lui Grigore Vieru, Ion si Doina Aldea Teodorovici, Gheorghe Ghimpu din Cimitirul Central.

La orele 16:25, Basescu va vizita Primaria Chisinau si va avea o intilnire cu primarul capitalei Dorin Chirtoaca.

La orele 18:00, el se va intalni cu liderii fractiunilor parlamentare, iar la 21:45 - cu liderii Aliantei pentru Integrare