Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie a anuntat ca pe 2 februarie va avea loc o greva de avertisment de doua ore. Actiunile de protest vor culmina pe 12 februarie, cand administratia publica va intra in greva generala pe termen nelimitat, informeaza Mediafax.

Programul manifestatiilor hotarat de Biroul Executiv al FNSA prevede pichetarea Ministerului Administratiei si Ministerului Muncii pe data de 9 februarie, mitinguri in toate municipiile resedinta de judet si pichetarea prefecturilor, care vor fi anuntate in functie de evolutia evenimentelor.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) si asociatiile consiliilor judetene, municipiilor, oraselor, comunelor si secretarilor i-au transmis, joi, o scrisoare deschisa premierului Emil Boc, in care il informau ca resping proiectul de lege care prevede disponibilizari in administratie. Nemultumirile acestora se refera si dispozitiile care duc la diminuarea veniturilor salariatilor.

FNSA, care este afiliata la Cartel Alfa, are peste 50.000 de membri la nivel national, angajati din primarii, consilii locale si consilii judetene din Romania, potrivit agentiei de presa citate.