Bugetarii nu vor mai primi al 13-lea salariu in 2010. Premierul Emil Boc a explicat, potrivit Realitatea Tv, ca, in actualele conditii economice, acordarea acestuia nu mai este posibila. In plus, afirma primul ministru, cifra de 100 de mii de disponibilizati in 2010, avansata de unii ministri, "nu are o baza reala", numarul posturilor din sistemul bugetar ce ar trebui sa fie restructuare urmand sa fie stabilit dupa "o analiza temeinica".

"Al 13-lea salariu? Fiecare minister are sumele aprobate prin legea bugetului de stat şi evident că dacă nu maresti pensiile, nu poti da nici alte premii la un moment dat pentru ca trebuie sa ne gandim cum putem gestiona cât mai bine aceste resurse", a afirmat primul ministru.

Legat de cele 100 de mii de disponibilizari, Emil Boc spune ca "Aceste cifre au fost vehiculate inclusiv de unii ministri si le-am atras atentia ca n-au niciun fel de baza reala sa pronunte în acest moment cifre, pana cand nu se fac analizele exacte ca sa stim de cati oameni vorbim si ce solutii le oferim. A fost un exercitiu gresit al începutului de mandat al unor ministri din cabinetul meu".