Petitie pentru reducerea pensiilor fostilor securisti si activisti comunisti

de D.G.     HotNews.ro
Marţi, 19 ianuarie 2010, 14:31 Actualitate | Esenţial


 documente
(19 Ian 2010) PDF, 102KB
Societatea de Studii Istorice din Romania (SSIR) a initiat o petitie, semnata de nume importante ale societatii civile, pentru reducerea pensiilor fostilor activisti comunisti de rang inalt si a responsabililor din aparatul represiv al Securitatii. Lista de semnatari ramane deschisa, iar adeziunile pot fi trimise in continuare la adresa asociatiassir@yahoo.com.

In contextul dezbaterilor legate de legea unica a pensiilor, SSIR si semnatarii petitiei solicita Guvernului Romaniei sa gaseasca o formula legala si constitutionala prin care pensiile celor responsabili pentru nelegiuirile regimului comunist sa fie reduse. In plan european, Polonia reprezinta exemplul cel mai recent. De la 1 ianuarie 2010, pensiile a peste 24.000 de oficiali comunisti si ofiteri ai politiei politice din Polonia au fost diminuate cu peste 50%.  

Masura ar constitui un gest reparatoriu fata de victimele comunismului si un semn ca incalcarea drepturilor omului, a legilor si normelor democratice nu ramane nesanctionata. Solicitarea a fost formulata de mai multe ori pana acum, in forme usor diferite, de catre Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania (2006), Grupul pentru Dialog Social (2007) si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (2008).

In prezent, pensiile fostilor activisti comunisti si angajati ai Securitatii sunt de cateva ori mai mari decat pensia medie. Reamintim ca angajatii Securitatii au fost pensionati dupa o lege speciala, care i-a favorizat in raport cu restul populatiei. Activistii si securistii au facut parte dintr-un sistem de privilegii inainte de 1989 si au ramas privilegiati si dupa revolutie.

Printre semnatarii petitiei se regasesc nume sonore ale societatii civile precum: Gabriel Liiceanu, Norman Manea, Dumitru Tepeneag, Ana Blandiana, Dan Petrescu, Dan Lungu, Caius Dobrescu, Liviu Antonesei, Nicolae Manolescu, Nestor Ratesh, Carmen Musat, Liviu Tofan, Michael Shafir, Vladimir Tismaneanu, Daniel Barbu, Cristian Preda, Andrei Pippidi, Mihnea Berindei, Leon Volovici, Dennis Deletant, Andrei Oisteanu, Marius Oprea, Dragos Petrescu, Dinu Zamfirescu, Radu Filipescu, Gabriel Andreescu, Cristian Pirvulescu, Smaranda Enache, Victor Rebengiuc, Mihai Maniutiu s.a.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4035 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  Da, (Marţi, 19 ianuarie 2010, 14:56)

  Daniela [anonim]

  Pensie la 52 ani deeee 28500lei , asta inseamna 285 milioane lei, cuuuum, simplu, salariu minim 6 mil si mediu?!!! ha si prostii sa cotizeze !!! Da a lucrat la STS. Dar cel care a lucrat in mina, la foraj, la foc continuu, cei care fac paine in tara asta - cuptoare........ne batem joc de noi dragi romani cu astfel de legi ! Voi nu o sa isesit nici la 65 ani si ei de la 52 ani! super tareeeeeeeeeeeeeee
  • +1 (1 vot)    
   petitie (Marţi, 19 ianuarie 2010, 19:02)

   Wanda Danaila [anonim] i-a raspuns lui Daniela

   DA!
  • 0 (0 voturi)    
   Pensii (Joi, 21 ianuarie 2010, 5:41)

   Ion Codreanu [anonim] i-a raspuns lui Daniela

   Adesea ma intreb :Care-i deosebirea dintre comunisti si "democraTi".Comunistii cind au ajuns la putere au inceput o prigoana fara precedent inpotriva democratilor.Acum "democratii fac acelasi lucru fata de comunisti.Care-i deosebirea dintre licheaua de Brucan si licheaua de Liiceanu? Ce guvern e asta care in loc sa faca bani pentru mersul inainte al tarii ,nu stie cum sa ia bani de la unii si sa-i dea la altii .In loc sa recalculeze pensiile amaritilor de pensionari mai bine ar vedea cum au ajuns unii miliardari in citiva ani .Cum s-a dus fara urma o flota de 300 de nave comerciale,unde s-a dus petrolul romanesc, aluminiul ,otelul ROMTELECOMUL, BCR, Bancorexul, etc,etc.
  • 0 (0 voturi)    
   de acord (Miercuri, 17 februarie 2010, 12:10)

   mitican [anonim] i-a raspuns lui Daniela

   ca unul care a suferit de pe urma acestor monstri cu cap de om, subscriu si votez PENTRU din toata inma. Cei care nu au cunoscut adevarata fata a acestor lepadaturi care si-au vandut sufletul pentru doi arginti ar fi bine sa se abtina de la dat cu parerea.
   Doamne ajuta!
  • 0 (0 voturi)    
   tupeu ! (Duminică, 21 februarie 2010, 7:00)

   RATA [anonim] i-a raspuns lui Daniela

   Vorbiti in gol toti, caracatita este vigilenta si in acelasi timp nesintita. Vigilenta ptr. ca certificatele sunt impartite la toate nivelele, chiar in structurile executivului si legislativului, fiind multi profitori de terenuri, spatii si reduceri,scutiri de taxe si impozite. Nesintita ptr. ca posesorii de certificate se apara intre ei prin sentimental de gasca avand interese comune. La cele de mai sus se adauga sentimentele noastre de sila si de frice. Sila pentru ca ne-am saturat de comportamentul lor de haita de latria, iar frica, cand mai aflam cine sunt (la varf) posesorii de certificate de revolutionar. Oricum cota de aproximativ 2 % din PIB, consumata de acestia este mult mai mare decat cota ce se vrea obtinuta de ministerul de finate din reasezarea alocatiilor pentru copii, etc.. Vorba cunoscuta : SINGURA SOLUTIE, INC-O ..... .
 • +3 (3 voturi)    
  Petitia (Marţi, 19 ianuarie 2010, 15:00)

  Ibrahim [utilizator]

  Cum pot semna pentru aceasta petitie, cu care sunt cu totul de acord, ??
 • +4 (4 voturi)    
  pensie (Marţi, 19 ianuarie 2010, 15:03)

  maniosul [anonim]

  Bine dar de ce ati asteptat 10-15 ani ca sa faceti petitia asta???
  • +2 (2 voturi)    
   pentru ca (Marţi, 19 ianuarie 2010, 15:59)

   carmen [anonim] i-a raspuns lui maniosul

   aceste pensii au crescut foarte mult in timpul guvernarii PNL ,deci in ultimii 5 ani,dar multi nu au auzit de aceste pensii pana anul trecut cand a iesit Boc si a zis ca taie din ele. Niciodata nu e prea tarziu.Sper sa se dea mai repede legea in care fiecare sa ia pensie dupa cat a cotizat la fondul de pensii.
   • +1 (1 vot)    
    dupa cit a cotizat ? (Marţi, 19 ianuarie 2010, 17:01)

    toma [anonim] i-a raspuns lui carmen

    pai a cotizat mult,ca CEAU i-a dat salariu mare !
    acuma,( nu-i vorba numai de securisti ),un "tabla" care a batut in toba in fanfara armatei,sau unul care a suflat desteptarea cu goarna 30 de ani are2000 pensie iar un inginer cu 40 de ani lucrati are 1500 !, un invatator 1000 !
    despre securisti,sau fosti tortionari in inchisorile comuniste n-are rost sa vorbim !!!
    • 0 (0 voturi)    
     ... cotizatie securista,.. la ce ? (Miercuri, 20 ianuarie 2010, 9:01)

     Joho [anonim] i-a raspuns lui toma

     Informatoa este gresita, securistii, miltienii, armata, activistii de partid si cam toate lichelele infilltrate in sistem, NU AU PLATIT contributii sociale pe vremea lui Ceasca... si probabil nici azi ?!
  • 0 (0 voturi)    
   pentru ca si deoarece (Miercuri, 20 ianuarie 2010, 10:31)

   pensionar pirlit [anonim] i-a raspuns lui maniosul

   Tov.iliescu i-a protejat pe ei si de asemenea cei subordonati lui ilici iar ei i-au protejat pe ceilalti intr-un tangou comunist nefast;asta a fost esenta fsn-ului si a urmasilor din ... si urm.deci,li se pare firesc sa capete pensie de 100 ori mai mare decit prostimea buna doar la vot.prin ''noi protejam tara''se intelege de fapt ''noi ii protejam pe fostii de partid si de stat'' iar acum sint tinuti la pastrare ca '' nu se stie cind mai trebuie la casa omului''.
 • +3 (3 voturi)    
  Prost formulata (Marţi, 19 ianuarie 2010, 15:19)

  Anonim [anonim]

  Petitia mi se pare prost formulata, subiectiva. Ganditiva ca ajunge la persoane / comisii, care vor valida aceasta petitie versus prevederile legale in vigoare.
  Ar trebui consultat un jurist / avocat, care sa indice si ce anume se cere pentru a se ajunge la ce cere aceasta petitie, pentru ca acum nu cere nimic ci expune o problema:
  va solicitam abrogarea legii xxx privind pensiile speciale ale lucratorilor din
  va solicitam modificarea prevederii yyyy
  .......

  Daca nu, raspunsul invariabil va fi ca .... se va face o comisie, al carui rol va fi de a determina ... cadrul legislativ, norme, etc...
  • 0 (0 voturi)    
   corect (Marţi, 19 ianuarie 2010, 17:20)

   horia_m [utilizator] i-a raspuns lui Anonim

   corect!
 • +2 (2 voturi)    
  ► ma indoiesc ca se va rezolva ceva (Marţi, 19 ianuarie 2010, 15:24)

  gica pantalon [utilizator]

  in cel mai bun caz poate doar o scadere simbolica
 • 0 (0 voturi)    
  petitia ssir (Marţi, 19 ianuarie 2010, 16:06)

  un pensionar [anonim]

  de ce nu s-a facut acum 10ani sau pana acum, asta este, poate nu s-a gandit nimeni sa o faca dar hai sa o facem acum ca lumea. intru totul de acord aceasta petitie trebuie regandita si redactata cu specialisti in probleme de munca si asig.sociale sub forma unui act care sa ceara punctual abrogarea legilor x,y,z, care sunt in vigoare si reglementeaza acordarea pensiilor fostilor activisti pcr si lucratori in aparatul securitatii statului rsr si trecerea acestora sub incidenta legii 19/2000-legea pensiilor singura care opereaza in prezent pana la schimbarea/inlocuirea sa cu o alta lege a pensiilor valabila pentru toti cetatenii care fac dovada ca au fost angajati cu carte de munca in aceasta tara.
 • +1 (1 vot)    
  nesimtire (Marţi, 19 ianuarie 2010, 16:40)

  nicu [anonim]

  Nesimtirea deranjeaza cel mai mult in relatiile interumane.Asa cum pe vremea comunismului ,la celebrele cozi care se faceau la magazinele alimentare deranjeau persoanele care nu stateau la coada ,azi deranjeaza mult persoanele cu statut special .Ii putem caracteriza ca o culme a nesimtirii,a rapacitatii,care nu au nimic sfant si care pentru bani ar face orice compromis.Oameni de nimic,profitorii revolutiei din 1989.Profitand de pozitia lor in aparatul de stat au deformat scala de dreptate sociala.Au inceput magistratii care trebuiau sa judece dosarele revolutiei si carora pentru a fi impartiali li s-a dat voie sa fure din buget ,de catre politicienii cu dosare pe rol. S-a ajuns pana acolo ca s-a acceptat recalcularea pensiilor dupa noua metoda 80% ,retroactiv si pentru juristii pensionati inainte.Asta da solidaritate de breasla in tara lui Ion Iliescu comunistul cu fata umana si sarac pe deasupra.Asta a fost bresa care a deschis drumul celorlalti profitori (politisti,SRI-sti,diplomati,personal din armata etc.)Bugetul asigurarlor sociale a fost furat cu largul concurs al parlamentarilor ,care si-au votat pensii pentru fiecare patru ani de mandat o alta culme a mizeriei umane ,a lipsei de solidaritate sociala.Ca mai mereu noi nu ne raportam la situatia internationala si cred ca nu o sa urmam exemplu fratilor polonezi care in toate timpurile au dat dovada de luciditate si sunt patrioti adevarati.Conducatorii nostrii se inconjoara de persoane care nu se pot ridica la nivelul adevaratilor patrioti.Ei vor castigul imediat ,chiar daca este nemeritat.Pacat de poporul roman ca nu are conducatori devotati tarii.
  • 0 (0 voturi)    
   DREPTURI .... (Marţi, 9 februarie 2010, 9:50)

   tataru victor [anonim] i-a raspuns lui nicu

   Aceasta este o parodie, o parodie adevarata.Sunt preș. ASOCIATIEI JILAVA 89 RANITI SI RETINUTI si fac prin prezenta un AUTODENUNT. Am achizitionat pe baza legii recompensarii revolutionarilor cu terenuri si spatii comerciale urmatoarele : 1. Ap.6, etaj 1, Sc. B, ACADEMIEI, nr. 39-41, sector 1 Bucuresti, un spatiu de birouri de 85 mp, PE CARE AM REUSIT SA-L SI CUMPAR IMEDIAT, CU PRETURILE DE ATUNCI 2. Dupa 6 luni am primit in numele ASOCIATIEI JILAVA 89 RANITI SI RETINUTI, constituita in 03.XII.1991, cu sediul aparatamentului meu din aleea RADESESTI nr. 2,bl.33,sc.3,ap.55,sector 5 Bucuresti, un spatiu de aproximativ 800 mp S+P+E, pa care l-am trecut la S.C. ASOCIATIEI JILAVA 89 RANITI SI RETINUTI S.R.L., administrator unic subsemnatul facand o Ptzerie, o Terasa tip Berarie, Un club la Subsol, la etaj , Sali de biliard, jocuri si BAR. SRL-ul l-am suspendat la sfasitul anului trecut, dorind sa vand dreptul litigios asupra spatiului, oferindu-mi-se peste 1.000.000 euro. 3. In 2000 am inventat PSDR sector 7 (sic), a luat o cladire visavi de baia Grivita, blocul roz, cu S+P+E, S+P si P, in Calea Grivitei nr. 60, cam 2.000 mp, l-am trecut in patrimoniul ASOCIATIE si apoi la SRL si am facut actele sa-l cumpar. Acum mi-am mutat familia mea si a sotiei, de 2 ani , ca locuinta privata, cu baie, bucatarie, dormitoare, birouri. 4. In hotararea HCGMB nr. 242/2005 am fost propus pentru un nou spatiu comercial la pozitia 67, mintind ca ni-a fost luat de proprietari spatiu din Dorobanti 56. In 2006 am fost abilitat sa primesc acest spatiu, pe care anul acesta am sa-l cumpar Fac mentiunea CA TOATE SPATIILE AU FOST GASITE IN STAREA ACTUALA, eu facand poze la fostul cinema FEROVIARUL, a caror ruine sunt si acum, pentru a arata cati bani am bagat in spatiile de mai sus, adica putin peste 0 lei. De asemenea NU AM ACHITAT NICI MACAR CHIRIILE SIMBOLICE PENTRU SPATII, de la preluare lor si pana astazi. Mai fac precizarea ca am luat numai din judetul Ilfov si Bucuresti 2,5 ha teren intravila
   • 0 (0 voturi)    
    TUPEU .. , Nu vede (aude) nimeni ? (Miercuri, 10 februarie 2010, 21:32)

    rata [anonim] i-a raspuns lui tataru victor

    > ..2. Gadina Constantin - pozitia 67 - contestatie justificata. O.R. nr. 45/1994, a detinut spatiul cu alta destinatie în Bd. Dorobanti nr. 56, sector 1- revendicat si restituit fostului proprietar (sic !) DAR SPATIU L-A RESTITUIT EFECTIV DUPA 18.01.2010, deci dupa 15 ANI .

    > De pe internet am copiat anuntul sugestiv : Cu toată campania din presă, d-l. De mai sus, face diligențele de rigoare sa închirieze spatiul proprietate din str. Academiei 39-41, sc. III, ap.6 – bis, a dat anunturi in presa, pentru a se muta in blocul roz, C. Grivitei 60, vizavi de baia Grivita, S+P+1, bloc luat pe Partid , PSD sector 7 Bucuresti (sic!), trecut pe Asociatie apoi pe SRL cu acelasi nume, unde este singur asociat si cumparare mai apoi pe persoana fizica, adica el, spatiu de peste 1.000 mp.Pentru acesta spatiu uriaș plateste o suma simbolica, de 100-150 euro, de pe spatiu din Academiei va lua 1000 euro, 850 euro castig. oricum este al treilea spatiu ca revolutionar si mai are alte doua spatii, avizate de prim. bucuresti. totul se gaseste pe internet la accesare ~Gadina Constantin~ si As.Jilava ~89-R.-R., nu doreste sa piarda nici un leu.
   • 0 (0 voturi)    
    CURAT, MURAR ... (Sâmbătă, 13 februarie 2010, 13:27)

    rata [anonim] i-a raspuns lui tataru victor

    A e vorba de domnul COMISAR SEF (curat murdar, musiu, zice nenea CARAGIALE), reprezentantul TUTUROR REVOLUTIONARILOR DIN ROMANIA (cititi domnilor pe internet la COMISARIATUL PENTRU SOCIETATE CIVILA (nu zau domnilor, l-ati facut COMISAR SEF, HALAL), si uite cine REPREZINTA REVOLUTIONARII DIN ROMANIA !
   • 0 (0 voturi)    
    CURAT, MURADAR, COANE. TUPEU. (Sâmbătă, 13 februarie 2010, 14:18)

    rusu [anonim] i-a raspuns lui tataru victor

    A , e vorba de domnul COMISAR SEF, d-l GADINA CONSTANTIN, presedinte al ASOCIATIEI JILAVA 89 RANITI SI RETINUTI (curat murdar, musiu, zice nenea CARAGIALE), reprezentantul TUTUROR REVOLUTIONARILOR DIN ROMANIA (cititi domnilor pe internet la COMISARIATUL PENTRU SOCIETATE CIVILA , nu zau domnilor, l-ati facut COMISAR SEF, HALAL), si uite cine REPREZINTA REVOLUTIONARII DIN ROMANIA !
   • 0 (0 voturi)    
    COMISARIAT DE .. (Duminică, 14 februarie 2010, 17:39)

    jojo dam [anonim] i-a raspuns lui tataru victor

    a , e vorba de domnul comisar sef, d-l gadina constantin, presedinte al asociatiei jilava 89 raniti si retinuti (curat murdar, musiu, zice nenea caragiale), reprezentantul tuturor revolutionarilor din romania (cititi domnilor pe internet la comisariatul pentru societate civila , nu zau domnilor, l-ati facut comisar sef, halal), si uite cine reprezinta revolutionarii din romania !
    • 0 (0 voturi)    
     Ce aveti cu noi ? (Joi, 18 februarie 2010, 11:51)

     Gradina C-tin [anonim] i-a raspuns lui jojo dam

     Ce aveti cu noi revolutionarii. Daca n-am fi fost noi in mod special, erati tot in comunism. Pentru ca v-am eliberat, ne numarati imbucaturile. Lasati-ne in pace. Chiar nu aveti rusine !
     Presedinte Asociatia Jilava 89 Raniti si Retinuti Costel GADINA
  • 0 (0 voturi)    
   r e a l i t a t e a ! (Sâmbătă, 20 februarie 2010, 18:32)

   rata [anonim] i-a raspuns lui nicu

   d-l. presedite al asociatiei jilava 89 , gadina constantin, cu toate ca se foloseste de functia sa de revolutionar - sef de asociatie, are relatii stranse cu unii primari, vice primari, sau alte persoane alesi sau numiti in functii in administratia de stat, are acoperire orice ce ar face. vorba din strabuni : apa trece, pietrele raman. orice am scrie s-au spune, toti din cei platiti din banii nostril sa asigure legea, nu vad, nu aud nimic, de parca totul este normal . a face parte din increngatura de relatii intre cei enumerati mai sus, i-ti da garantia ca nimic nu se petrece, poti sa iei de zece, sute de ori, peste ce spune legea (terenuri, spatii comerciale, bilete de transport aero, terestre si navale, taxe reduse, chirii subventionate, taxe si impozite, etc.., etc.). pana acum nimeni nu s-a sesizat, dupa luni de date si probe ... si nimeni nu se intreaba daca merita si de unde atat banet, pentru ce ..., nu ma refer la cei ce au suferit efectiv, pentru ca in strada am iesit toti.
 • 0 (0 voturi)    
  Drepturi obtinute prin loaialitate (Marţi, 19 ianuarie 2010, 19:47)

  Alexandru Jecu [anonim]

  Am un argument,probabil si cel oficial, pentru mentinerea statu quo-ului! Acesti oameni au servit statul roman intr-o structura acceptata! Sanctionandu-i, sanctionezi loaialitatea si angajamentul fata de statul existent intr-un moment istoric,legitim cat timp nu era contestat! Nu sunt un beneficiar! Ei pot fi sanctionati doar pentru abuz infaptuit definit de legile existente in timpul serviciului lor! Orice opinie despre ce va fi de acum incolo este normala si bine venita in forumul civic!
 • 0 (0 voturi)    
  eventual cu -70% (Marţi, 19 ianuarie 2010, 20:05)

  leleu [anonim]

  nu este deloc corect ca aceste persoane care au umilit poporul romin sa cistige si acum mai mult de cit o persoana care cistiga de pe urma mucii in mod cinstit;apoi cu o reducere de 50%nu e suficient,un -70% ar fi prea bine pentru acesti tovarasi.
  • 0 (0 voturi)    
   Hmmm (Miercuri, 20 ianuarie 2010, 11:17)

   mass [anonim] i-a raspuns lui leleu

   Si cu banii adunati sa platim in continuare salariile tuturor lenesilor din "sisteme",nu?
   Singuri ne abatem atentia de la adevaratele jafuri care se fac si s-au facut in Ro. Repede i-am uitat pe alde DIP, Nasti etc...
 • 0 (2 voturi)    
  aberatie (Miercuri, 20 ianuarie 2010, 11:33)

  marius [anonim]

  petitia asta este, la randul ei, o incalcare flagranta a drepturilor omului. CNSAS-ul ar trebui sa fie referinta. cei care intr-adevar au comis delicte (securisti, activisti) ar trebui sa plateasca in fata legii. de ce sa afectezi niste oameni care au activat in cadru legal la momentul respectiv?!? un amarastean de activist responsabil cu propaganda sau un arici din securitate care lega fire la telefoane... astia sunt simpli executanti. activistul sau securistul care a afectat cariera, libertatea sau existenta cuiva pe motive altele decat cele date de lege, ar trebui sa plateasca cu varf si indesat -> puscarie. daca ii iei din pensie e fix pix...
 • 0 (0 voturi)    
  ah, da.... (Miercuri, 20 ianuarie 2010, 22:50)

  anonim [anonim]

  dupa 20 de ani....
  Dar poate macar acum. Oricum, au destui bani din bussines-uri.... Mai vor si pensii, magarii!
 • 0 (0 voturi)    
  securitatea (Joi, 21 ianuarie 2010, 20:17)

  florin [anonim]

  domnule Alexandru Jecu. Loialitatea fata de cine?Fata de comunistii care au distrus intelectualitatea si au umilit si infometat tot poporul cu exceptia camarilei si a lingailor. Securitatea a fost cel mai josnic instrument de indobitocire a poporului.Amintiti-va de Pitesti, de canal si de alte locuri de distrugere a fiintei romanesti.Sau nu le cunoasteti.Spuneti ca nu sunteti un fost securist.Ba sunteti si v-ati transformat in democrat. Este o rusine ca tara asta continua sa le plateasca pensii uriase acestor nemernici.
 • 0 (0 voturi)    
  Un act de dreptate (Marţi, 16 februarie 2010, 18:26)

  stefanis [anonim]

  Initiativa ssir este excelenta.Chiar si dupa 20 de ani are efecte deoarece beneficiarii sunt inca in floarea varstei.Propun ca pensia sa fie calculata in cuantumul contributiei sau acolo unde nu s-a facut sa se ia salariul minim pe economie.Diferentele de care au beneficiat in anii anteriori sa se retraga treptat.
 • 0 (0 voturi)    
  FUM IN OCHI (Sâmbătă, 27 februarie 2010, 16:19)

  rata [anonim]

  Fum in ochi ... Prostii si minciuni iata cum clasific acest articol. sant ani de zile de cand incerc sa dau vedere chiorilor . Sant 19 ani de zile de cand borfasi , milogi si imbecili au putut intra in posesia unor certificate de revulutionar ' iliesciane ' . nesimtiti si ne educati , bagabonti de cartier si smecheri de mahala , toti in grup , in gasca ( ca sa fiu mai aproapèe de jargonul acestora ) au construit cea mai mare inselatorie ce s-a produs in romania post ceausista ( nu pot spune post comunista pentru ca inca mai avem comunismul in sange si-n mentalitate ) nenorocitul care a distrus aceasta tara , candva mandra si respectata se numeste Iliescu . El ar fi trebuit sa fie pus alaturi de Chitac . el a cultivat si hranit hotia si coruptia . el a distrus tara dar tot el a fost ales de voi .. va meritati soarta, masa amorfa de manevra
  Nu stiti nimic de cea ce s-a intamplat in acele zile . Totul v-a fost povestit de catre artistii falsului in frunte cu dobitocii si imbecili ce se perindau in fata camerelor de luat vederi ale TVR-ului in acele zile, ale unei televiziuni partase la lovitura de stat , a unei televiziuni vinovate de fals si ascunderea de probe adevarate pe care le detine . Totul a fost filmat in acele zile in comitetul central ... Unde sant filmarile ? Cine le ascunde si de cine ? Cine comanda televiziunea romana si interzice publicarea acestor dovezi ? Vorbiti de ' certificate de revolutionar ' ? Nici nu stiti cum arata acelea si ma refer la cele adevarate . Nu stiti nici macar cine le-a facut si cum au fost facute ... Nu stiti nimic dar ati acceptat umilinta de a asista la premierea deficientilor . Acum platiti prostia voastra a acestei armate de hoti si vagabonzi ( apropo, cunosc unul pe care l-ati votat si care se proclama ' vagabond de ferentari ' ). Sa nu mai vorbium de mama unui lider politic , devenita erou national cu medalie de onoare ...si de ce ? Pentru ca a cazut din autobuz si si-a fracturat piciorul ... Daca stiti atunci sa va fie ru
  • 0 (0 voturi)    
   anularea completa a pensiilor fostilor membrii ai (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 21:04)

   george marmara [anonim] i-a raspuns lui rata

   o pensie este o rasplata pentru serviciile aduse societatii in care o persoana a trait.acesti criminali psihopatici securisti au torturat si ucis.ei nu merita nici o pensie.pensii sa le dea china,coreea de nord sau vietnamul.deasemenea ar trebui sfatuiti sa paraseasca romania stabilindu-se in una dintre aceste tari.george marmara


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by