Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Constanta si Biroul Teritorial Ialomita, au anuntat sambata ca au destructurat un grup infractional extrem de violent, specializat in fraude macro-economice. Grupul, care este suspectat de cel putin patru asasinate, era condus de fostul patron al societatii Sabina Product si patron al clubului Gloria Buzau, Sergiu Bahaian, cel care a declansat unul din cele mai mari scandaluri financiare din Romania in 1995, transmite Mediafax.

Grupul actiona in orasele Constanta, Ialomita si Bucuresti.

Iata comunicatul DIICOT:

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Constanta si Biroul Teritorial Ialomita, cu sprijinul tehnic si informativ al S.R.I. si D.G.I.P.I. si impreuna cu ofiteri din cadrul B.C.C.O. Constanta si B.C.C.O. Bucuresti, au procedat la destructurarea un grup infractional organizat de anvergura, constituit din peste 10 persoane, avand o structura ermetica, cu membri extrem de violenti, specializat in fraude macro-economice, vizand prejudicierea unor firme, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fara acoperire, in numele unor societati fictive.

Gruparea actiona pe raza localitatilor Constanta, Ialomita si Bucuresti.

Modul conspirat de actiune al grupului a necesitat alocarea de resurse umane si materiale deosebite pentru monitorizarea acestuia.

Membrii gruparii foloseau, pentru savarsirea infractiunilor, persoane racolate in acest scop, pe numele carora erau infiintate societatile comerciale, care primeau toate indicatiile privind modul de actiune, iar dupa ce isi indeplineau rolul, erau eliminate.

Pana in prezent au fost identificate 4 victime, ucise prin cruzimi de catre membrii grupului, in perioada 2006-2008 .

Astfel, dupa ce erau obligate sa ingereze alcool si pastile de diazepam, victimele erau ingropate de vii sau aruncate in canalul Dunare - Marea Neagra.

Doua cadavre au fost gasite in curtea unei locuinte din comuna Cerchezu, sat Magura (judetul Constanta), fiind ingropate la o adancime de aproximativ 2,5 metri, deasupra lor fiind turnat un strat de piatra si beton.

La data de 11 ianuarie a fost descoperit cadavrul unei alte victime, ucisa prin aplicarea mai multor lovituri cu ciocanul in cap, cadavrul fiind apoi aruncat in Canalul Dunare - Marea Neagra.

Cea de a patra victima a fost ucisa in luna septembrie 2006, fiind aruncata de pe podul Cernavoda in Dunare.

Prejudiciul estimat pana in prezent depaseste suma de 2 milioane de Euro.

Informatiile detinute pana la aceasta data contureaza posibilitatea ca si alti membri ai retelei sa fi fost eliminati astfel, fiindu-le suprimata viata prin aceleasi metode.

Procurorii D.I.I.C.O.T. continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale".

Potrivit Mediafax, seful gruparii era Sergiu Bahaian, fostul patron al societatii Sabina Product si patron al clubului Gloria Buzau, cel care a declansat unul din cele mai mari scandaluri financiare din Romania in 1995. El a fost arestat vineri seara. In timpul operatiunii de arestare, un ofiter de la Crima Organizata a fost ranit, dupa ce masina sa a fost lovita de cea a lui Bahaian.

"Cazul este unic, asa ceva nu s-a mai intamplat in Romania", au afirmat procurorii DIICOT.