Adrian Nastase anunta pe blogul sau ca "actuala putere doreste sa «delocalizeze» Parlamentul". Mai exact, presedintele Consiliului National al PSD sustine ca are informatii potrivit carora PD-L pregateste mutarea Parlamentului "unicameral" in sediul Bibliotecii Nationale. Ramasa libera, Casa Poporului va fi transformata in cel mai mare mall din Europa.

UPDATE 1:Silviu Prigoana a confirmat ca va depune saptamana viitoare in Parlament un proiect de lege care propune mutarea Parlamentului in sediul Bibliotecii Nationale. Prigoana a precizat ca mai multi oameni de afaceri si-au declarat interesul in transformarea Casei Poporului in mall.

UPDATE 2: Despre subiect a vorbit si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, care a declarat ca "intr-adevar se cheltuie foarte multi bani cu intretinerea acestei cladiri si cu prezenta parlamentarilor in Casa Poporului. Daca se gaseste o alta solutie si daca Parlamentul isi gaseste locul in alta cladire, probabil ca poate fi o alternativa. Deocamdata sunt doar propunerile dl. Prigoana".

In perioada in care a fost prim-ministru, Adrian Nastase a propus mutarea guvernului de la Palatul Victoria tot in sediul Bibliotecii Nationale. Proiectul sau a cazut, insa, dupa un protest al bibliotecarilor.

Adrian Nastase: Fiind convinsi ca Parlamentul este o institutie inutila, se pregateste mutarea sa

"Fiind convinsi ca Parlamentul este o institutie inutila, se pregateste mutarea Parlamentului «unicameral» in sediul Bibliotecii Nationale, unde se are in vedere amenajarea Amfiteatrului in sala de sedinte. Se pare ca, in felul acesta, sediul actual al Parlamentului, Curtii constitutionale, Consiliului Legislativ, SECI, Centrului international de conferinte, spatiile strategice din zona subterana, etc vor putea fi transformate in cel mai mare mall din Europa", scrie Adrian Nastase.

Silviu Prigoana, in fata parlamentarilor: Casa Poporului este o catastrofa din punct de vedere al eficientei cheltuirii banului public

Ideea transformarii Casei Poporului intr-un centru comercial a fost atacata in dese randuri de deputatul PD-L, Silviu Prigoana, care a si anuntat in Parlament realizarea unui proiect de lege prin care Casa Poporului sa devina un centru de profit, iar parlamentarii sa fie mutati in sediul Bibliotecii Nationale.

"Inca dinainte de campania electorala din 2008, am promis cetatenilor ca voi propune Parlamentului Romaniei schimbarea destinatiei acestui colos, astfel incat sa aduca beneficii celor care i-au suportat material si moral constructia", se arata intr-un discurs sustinut de Silviu Prigoana in fata deputatilor si publicat pe site-ul sau.

Potrivit deputatului democrat-liberal, "din punct de vedere al eficientei cheltuirii banului public este o catastrofa. Consumul de energie electrica se ridica la peste 16.300 Mwh, iar cel de energie termica la peste 21.700 de gigacalorii".

"Este timpul ca Parlamentul, eventual redus numeric si la o singura Camera, conform programului politic al partidului din care fac parte, sa ocupe un spatiu adecvat functiilor sale. (...) Am sugerat mereu si sustin in continuare ca actualul sediu in constructie al Bibliotecii Nationale (care nu a fost niciodata Biblioteca Nationala) ar fi cea mai buna alegere", incheie Prigoana.