Dezbaterile in Parlament pe marginea bugetului de stat se desfasoara in cea de-a treia zi de discutii intr-un ritm mult mai alert decat pana acum. Pentru a nu mai pierde vremea, parlamentarii au decis sa renunte chiar si la pauze. Camerele reunite ale Parlamentului au reusit sa voteze toate articolele legii bugetului de stat pe 2010, ajungand sa discute pe marginea anexelor. Intr-o singura ora au fost aprobate 13 articole. Doar cateva dintre amendamentele admise in Comisiile de buget-finante au trecut de votul plenului.

De asemenea, au fost votate articolele 4 si 5 care au fost retrimise in urma cu o zi la comisiile reunite de buget finante. Parlamentarii au termen pana pe 15 ianuarie sa voteze proiectul de buget.

UPDATE 1 Dupa ora 14.00 pana aproape de finalul zilei au fost discutate peste 900 de amendamente privind suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului in vederea construirii si renovarea unor biserici.

Cele 944 de amendamente privind alocarile de sume la aceste biserici au fost respinse. Parlamentarii au cerut, in medie, cate 30 de mii de lei pentru fiecare biserica in parte. Sumele cerute erau pentru constructia, renovarea sau finalizarea unor lucrari.

UPDATE 2 Toate aceste amendamente au fost respinse. In schimb, a fost aprobata suplimentarea bugetului SGG cu 40 de milioane de lei pentru "sustinerea cultelor". Repartizarea sumei de 40.000 mii lei pe unitati de cult se face prin hotarare a Guvernului.