Dupa prezentarea in presa a situatiei de la Policlinica Batistei, vineri dimineata,

Certificatul de Urbanism
Certificatul de Urbanism
Foto: HotNews.ro
inspectorii de la Primaria sectorului 2 s-au prezentat la fata locului si au constatat ca proprietarul imobilului, senatorul PD-L, Andrei Florin Mircea, a executat, fara autorizatie, lucrari de demolare asupra imobilului. Casa, construita la sfarsitul secolului XIX, este monument si se afla in zona protejata Batistei. De mai bine de o luna, imobilului i s-au scos ferestrele, iar la interior s-au efectuat lucrari de demolare.

Inspectorii de la Primaria sectorului 2 spun ca proprietarul nu are autorizatie de desfiintare pentru efectuarea lucrarilor, ceea ce constituie infractiune conform legii. Prin urmare,

Certificatul de Urbanism
Certificatul de Urbanism
Foto: HotNews.ro
acestia l-au somat pe proprietar sa opreasca de urgenta lucrarile. „Am constatat ca la numerele 27 si 27 A s-au executat lucrari de desfiintare fara obtinerea in prealabil a unei autorizatii de desfiintare. Va somam sa procedati in regim de urgenta la oprirea tuturor lucrarilor pentru ca se constituie activitate infractionala conform art.24, alin. 1, litera a), din Legea 50/1991”, scrie in somatie.

De asemenea, reprezentantii Primariei sectorului 2 au declarat ca vor depune plangere penala impotriva proprietarilor la Politia sector 2.

Senatorul democrat- liberal a precizat pentru EVZ ca nu a facut nicio lucrare la cladirea din

Certificatul de Urbanism
Certificatul de Urbanism
Foto: HotNews.ro
strada Batistei si ca nu a primit nicio somatie din partea autoritatilor. „Nu am mai trecut de mult pe-acolo. In plus, eu nu am facut nicio lucrare. Daca ferestrele nu mai sunt, inseamna ca au fost furate”, a precizat Andrei Florin Mircea, desi nu a depus pana acum nicio plangere la politie, legata de eventualele distrugeri cauzate de hoti proprietatii sale.