Aproximativ 30 de oameni de afaceri din tara si strainatate vor participa, la sfarsitul acestei saptamani, la traditionala vanatoare de mistreti de la Balc (judetul Bihor), organizata de omul de afaceri Ion Tiriac, eveniment ajuns in acest an la cea de-a sasea editie.

Anul acesta, vanatoarea are loc cu o saptamana mai devreme decat in anii anteriori, cand se desfasura la sfarsitul celei de-a treia saptamani a lunii ianuarie.

Tarcul unde se vor desfasura partidele de vanatoare se intinde pe 1.500 de hectare, din cadrul complexului cinegetic privat de la Balc. La editia din 2009 au fost vanati 200 de mistreti.

Omul de afaceri Ion Tiriac a renuntat, in 2009, la fondul de vanatoare de la Balc, cu o suprafata de 10.224 de hectare, pastrand complexul cinegetic, care are 1.157 de hectare. In urma unei licitatii publice deschise, organizata de Ministerul Agriculturii, dreptul de gestionare a fondului cinegetic a fost atribuit Asociatiei de Vanatoare Waidmannsheil din Bihor.

Primii invitati la vanatoarea de la Balc au ajuns

Primii invitati ai omului de afaceri Ion Tiriac la vanatoarea de la Balc au ajuns, vineri dupa-amiaza, pe Aeroportul din Oradea, printre acestia numarandu-se si Elan Schwartzenberg, relateaza Mediafax. "Am venit la o vanatoare care sper sa fie placuta. Vremea e minunata pentru vanatoare", le-a declarat, jurnalistilor, omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

Comandantul Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pasc, a fost anuntat, vineri, ca in cursul aceleiasi zile trei avioane vor sosi la Oradea. "Este vorba despre trei avioane care m-au anuntat ca aterizeaza aici, nu pot sa va spun cine se afla in ele, nici macar cate persoane", a declarat Gheorghe Pasc.

Potrivit unor surse, la Balc sunt asteptati aproximativ 30 de invitati.

Presedintele Asociatiei Judetene de Vanatori Sportivi, Ioan Silaghi, declara, joi, ca incepand de vineri si pana duminica, inclusiv, la Balc va avea loc traditionala vanatoare de mistreti. Participantii la partidele de vanatoare organizate de Ion Tiriac in ultimii cinci ani la Balc sunt persoane influente din lumea afacerilor si a politicii.