Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a ridicat interdictia impusa lui Costel Casuneanu de procurorii anticoruptie, prin care omul de afaceri nu putea parasi Bacaul pe perioada cercetarilor. Judecatorii si-au motivat decizia prin faptul ca omul de afaceri nu a fost audiat in prealabil, nu i s-au prezentat in mod direct temeiurile invinuirii si ca, pe formularul tipizat al interdictiei, un politist a taiat cu pixul cuvantul "Bucuresti" si l-a inlocuit cu "zona Oituz", informeaza Mediafax.

In consecinta, completul de noua judecatori de la instanta suprema au admis cererea lui Casuneanu de ridicare a interdictiei de a parasi Bacaul. Pe 23 decembrie, omul de afaceri a cerut ridicarea interdictiei, iar judecatorii Sectiei penale au admis-o sase zile mai tarziu.

Omul de afaceri s-a prezentat, miercuri dimineata, in fata procurorilor DNA insotit de avocatul sau, in dosarul in care este acuzat de cumparare de influenta. La iesirea din sediul DNA, Casuneanu a declarat ca a dat o declaratie scrisa anchetatorilor. A refuzat sa dea, insa, detalii privind acuzatiile ce i se aduc, declarand ca "justitia nu se face la televizor".

Pe 21 decembrie, s-a inceput urmarirea penala impotriva omului de afaceri Costel Casuneanu, pus sub invinuire de procurorii DNA pentru cumparare de influenta. La iesire de la audieri, Casuneanu a declarat ca este prieten cu senatorul Catalin Voicu, dar ca nu il cunoaste pe Florin Costiniu. Judecatorul Florin Costiniu, presedintele Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a fost audiat si el la DNA, iar surse judiciare au declarat ca s-a inceput urmarirea penala impotriva sa, tot in dosarul Voicu.

Costel Casuneanu este acuzat ca i-ar fi dat bani lui Florin Costiniu, prin senatorul Catalin Voicu, pentru ca acesta sa intervina pe langa judecatorii ICCJ pentru solutionarea unor litigii privind achizitiile publice. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, judecatorul Florin Costiniu ar fi primit o suma importanta de bani de la administratorul firmei PA&Co International din Bacau, Costel Casuneanu, in schimbul interventiei sale pe langa judecatori dintr-un complet al instantei supreme, Sectia contencios-administrativ, intr-un proces. Sentinta magistratilor, definitiva si irevocabila, a fost insa impotriva omului de afaceri.

Dupa sentinta, Casuneanu l-ar fi contactat pe Costiniu, pentru a-i reprosa ca nu a rezolvat litigiul asa cum dorea.