Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioaba, a anuntat marti ca ar oferi o placa de aur starului american Madonna, in semn de multumire pentru mesajul sau impotriva discriminarii romilor transmis in vara anului trecut, cu ocazia concertului sustinut la Bucuresti.

"Madonna are un merit foarte mare. Ea a putut sa sensibilizeze intreg mapamondul ca exista discriminare fata de romi. Ceea ce noi, de 20 de ani, nu am reusit, a facut ea, in cateva secunde. Mesajul ei a inconjurat intreg mapamondul. Iata care e diferenta intre noi si ea. Sigur, e meritul ei pentru acest lucru si noi am vrut sa iesim in fata, sa venim si noi cu un cadou, sau sa-i zicem recunoastere, pentru ceea ce a zis", a declarat Florin Cioaba, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, romii isi vor arata recunostinta fata de Madonna, printr-o placheta de aur, de 24 de carate, care se afla in lucru la un bijutier din Italia.

Cioaba a declarat ca intentioneaza sa-i trimita cantaretei placheta prin intermediul Ambasadei Americii la Bucuresti.

Concertul pe care Madonna l-a sustinut la Bucuresti a atras atentia jurnalistilor straini dupa ce artista a fost huiduita de spectatori.

Madonna a incercat in august, intr-o pauza a spectacolului ei de doua ore din Romania, sa vorbeasca despre rromii din Europa de Est care sufera din cauza discriminarii.

Ea a afirmat ca acest lucru o intristeaza si ca nimeni nu ar trebui sa fie victima discriminarii, de nici un fel.

"Am aflat ca exista multe cazuri de discriminare a tiganilor in Europa de Est si acest lucru ma intristeaza foarte tare", a declarat artista in timpul piesei La Isla Bonita, pe care a interpretat-o pe ritmuri tiganesti.