Senatorul PSD Catalin Voicu a solicitat instantei sa inlocuiasca interdictia de a parasi Capitala cu cea de a parasi tara, in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta. Cererea lui Voicu va fi judecata marti, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza NewsIn. Avocatul social-democratului, Vlademir Florea, a declarat ca Voicu a cerut inlocuirea interdictiei de a parasi Bucurestiul pentru a isi putea desfasura activitatea de senator.

Tot marti, Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca plangerea formulata de omul de afaceri Costel Casuneanu impotriva interdictiei de a parasi localitatea Oituz. Procurorii au inceput pe 21 decembrie urmarirea penala impotriva omului de afaceri, pus sub invinuire pentru cumparare de influenta. Casuneanu este cercetat in acelasi dosar in care senatorul PSD Catalin Voicu este cercetat pentru trafic de influenta, iar judecatorul Florin Costiniu, presedintele Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru complicitate la aceasta infractiune.

Potrivit unor surse judiciare, judecatorul Florin Costiniu ar fi primit o suma importanta de bani de la administratorul firmei PA&Co International din Bacau, Costel Casuneanu, in schimbul interventiei sale pe langa judecatori dintr-un complet al instantei supreme, Sectia contencios-administrativ, intr-un proces. Sentinta magistratilor, definitiva si irevocabila, a fost insa impotriva omului de afaceri. Dupa sentinta, Casuneanu l-ar fi contactat pe Costiniu, pentru a-i reprosa ca nu a rezolvat litigiul asa cum dorea. Judecatorul Florin Costiniu a fost intrebat de jurnalisti daca ii cunoaste pe oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu, audiati de asemenea la DNA in dosarul Voicu. Judecatorul a declarat ca nu ii cunoaste, dar a recunoscut ca il stie pe senatorul Catalin Voicu, fara a face alte comentarii.

In urma cu mai bine de doua saptamani, senatorul social-democrat Catalin Voicu a fost saltat de procurorii anticoruptie, fiind cercetat pentru trafic de influenta si acuzat ca, in 2009, a pretins si primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare, potrivit unui comunicat de presa al DNA.

Dupa audieri, Catalin Voicu a declarat presei ca procurorii i-au interzis sa ia legatura cu Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, si Cezar Bivolaru. Interdictia ar fi fost impusa pe o durata de 30 de zile. "Le-as crea acestor oameni o problema uriasa daca le-as spune numele", a declarat Catalin Voicu, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV. Potrivit spuselor sale, pana vineri nu a fost invitat niciodata la DNA, "nici macar telefonic" si nu a avut cunostinta de dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.