Cererea de extradare transmisa de autoritatile romane in Indonezia, in cazul Nicolae Popa, indeplineste conditiile prevazute de legislatia indoneziana. Precizarea vine de la Ministerul roman al Justitiei, care a fost informat de Ministerul indonezian al Justitiei si Drepturilor Omului ca mandatul de arestare provizorie in vederea extradarii lui Nicolae Popa a fost prelungit.

Decizia privind extradarea cetateanului Nicolae Popa va fi luata de autoritatile indoneziene si comunicata partii romane. Potrivit comunicatului, Ministerul Justitiei nu a primit solicitari pentru transmiterea unor informatii suplimentare din partea autoritatilor indoneziene. Cererea de extradare din Republica Indonezia in Romania a cetateanului Nicolae Popa, arestat provizoriu pe 2 decembrie 2009, a fost transmisa Ambasadei Romaniei la Jakarta pe 9 decembrie 2009 si inaintata autoritatilor din Indonezia.

Extradarea a fost solicitata in vederea punerii in executare a pedepsei de 15 ani de inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune in forma continuata si delapidare.

Informatia de la Ministerul roman de Justitie vine la o zi dupa ce Radja Erisman, reprezentant al Ministerului de Justitie si Drepturile Omului din Indonezia, a declarat ca autoritatile au contactat ambasada Romaniai din Jakarta si au "informat ca lucreaza la extradarea lui Nicolae Popa".

Fostul director al Gelsor, Nicolae Popa, a fost arestat pe 2 decembrie de autoritatile din Jakarta, Indonezia. Cunoscut ca "mana dreapta" a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, Popa a fost condamnat in 2006 de Tribunalul Bucuresti la 15 ani de inchisoare, pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. A fugit din Romania in anul 2000, iar de aproape 9 ani este cautat de autoritatile romane.