Romania are nevoie de investitii publice masive pentru a putea mentine locurile de munca, a declarat joi premierul Emil Boc, in cadrul ceremoniei de semnare a protocolului de predare-primire a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, la care au participat ministrii Vasile Blaga si Elena Udrea. In acest context, primul ministru a afirmat ca Programul Prima Casa va sustine "preponderent" achizitionarea de locuinte noi, construite de la zero.

"Avem in vedere diversificarea Programului Prima Casa cu orientarea lui preponderent spre locuinte noi, de la zero", a spus el, adaugand ca, in acest fel, se vor crea si comenzi pentru industria autohtona.

Un alt proiect care va antrena industria pe orizontala este reabilitarea termica a blocurilor, care va continua si in 2010, a aratat el. "Daca avem investitii si locuri de munca avem si resurse pentru achitarea obligatiilor financiare ale statului", a explicat Emil Boc.

Elena Udrea, care a preluat joi Dezvoltarea Regionala de la Vasile Blaga, intr-o noua structura care va include si Turismul, a promis ca va construi o statiune de schi la Petrosani - un proiect mai vechi dar care nu a putut fi demarat in acest an.

Ea a declarat ca isi va coordona activitatea cu Ministerul Transporturilor, deoarece dezvoltarea turismului este foarte dificila fara asigurarea infrastructurii.